Rețete delicioase
Înapoi la

Cafea verde cu ghimbir: preparare si sugestie de servire

Cafea verde cu ghimbir: preparare si sugestie de servire

Adelina Ion

Pe langa multiplele beneficii pe care le aduc sanatatii fiecare in parte, cafeaua verde si ghimbirul formeaza impreuna un duo imbatabil in lupta cu kilogramele in plus. In aceeasi combinatie, cele doua plante accelereaza metabolismul, ii confera energie organismului, au un puternic efect antioxidant, previn imbatranirea pielii si o protejeaza impotriva razelor UV. Prepararea cafelei verzi nu este un procedeu complicat, iar beneficiile consumarii ei sunt nemasurate.

Sa aflam, in cele ce urmeaza, cum se prepara cafeaua verde cu ghimbir si ce beneficii putem obtine de pe urma consumului regulat al acestei bauturi!

Cafeaua verde si ghimbirul, benefice pentru sanatate

Printre beneficiile consumului de cafea verde se numara favorizarea unui tonus excelent, accelerarea activitatii cerebrale, normalizarea tranzitului intestinal, iar prin proprietatile sale diuretice, ajuta la pierderea in greutate si combate celulita. Procesul de slabire este favorizat, in egala masura, de acidul clorogenic prezent in cafeaua verde. Aceasta molecula naturala diminueaza absorbtia zaharurilor in sistemul digestiv si accelereaza arderea grasimilor.

Ghimbirul are virtuti curative recunoscute de mai bine de 5000 de ani, printre acestea numarandu-se capacitatea de a combate infectiile, oboseala, durerile musculare, constipatia si problemele digestive precum voma sau diareea. De asemenea, ghimbirul are proprietati afrodisiace, antioxidante si antibacteriene. In plus, el ajuta la scaderea greutatii prin controlarea senzatiei de foame.

Cafea verde si ghimbir, mod de preparare

Pentru prepararea cafelei verzi ai nevoie de 200 ml apa, 2-3 lingurite de cafea, o jumatate de lingurita de ghimbir. O poti prepara ca decoct sau ca infuzie. Pentru decoct, adauga cafeaua si ghimbirul in apa, iar dupa ce aceasta da in fiert, ia recipientul de pe flacara. Asteapta cateva secunde, apoi pune licoarea din nou pe foc si las-o sa dea din nou in fiert. Opreste focul si acopera recipientul pentru 1-2 minute, apoi poti bea cafeaua. Daca o prepari sub forma de infuzie, pune intr-o cana cafeaua si ghimbirul, iar peste ele adauga apa fiarta. Acopera cana timp de 2-3 minute, apoi iti poti savura relaxata cafeaua.

 
Daca ti se pare ca gustul este prea amarui sau prea puternic, poti adauga la prepararea cafelei verzi cu ghimbir fie putin zahar brun sau putina miere, fie scortisoara sau 2-3 cuisoare, fie zeama de lamaie. In cazul in care vei opta pentru zeama de lamaie, vei avea un aliat in plus impotriva kilogramelor nedorite si a toxinelor din organism.

Bea cate doua cafele verzi pe zi inainte de mesele principale, hidrateaza-te corect, evita pe cat posibil alimentele nesanatoase si fa cel putin o usoara activitate fizica, iar rezultatele asupra siluetei nu vor intarzia sa apara.

Ofera-le acest preparat si invitatilor tai, asezand ceasca de cafea verde pe o farfurie decorata cu bucati de radacina de ghimbir. Iti garantam ca vor fi impresionati!

Ai avut ocazia vreodata sa bei aceasta licoare? Stii si alte modalitati de preparare a cafelei verzi cu ghimbir?

Articolul urmator
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (54)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.