Sfarsitul primaverii ne aduce natura in multe forme proaspete. Invata sa prepari o socata de mii de ori mi gustoasa decat cele pe care le gasesti in comert!
Socata cea mai racoritoare!
Ingrediente necesare pentru socata:
10 litri apa
9-12 flori de soc
1 kg de zahar
4 lamai
5 linguri de otet
Cum prepari socata?
1. Floriile de soc se pun intr.-un borcan de 10 litri.
2. Peste ele se toarna zaharul si otetul.
3. Lamaile se taie in 4 si se adauga langa flori.
4. Peste toate se adauga apa iar borcanul se acopera.
5. Se lasa 2-3 zile la caldura pana fermenteaza si se amesteca de 3 ori pe zi.
6. Cand e gata se scoate in sticle.
Atentie!
Sticlelor nu li se strange dopul pentru ca socata va fermenta si exista riscul ca sticla sa bubuie.
Florile si lamaile se vor ridica la suprafata. Ai grija ca borcanul sa fie mereu acoperit!
Socata se serveste rece sau cu gheata! Incearca acum un gust fresh, gustos si natural!
Alte retete care te-ar putea interesa: Friptura de vita marinata cu ciuperci si cartofi |