Rețete delicioase
Înapoi la

Suc de patrunjel – beneficii, mod de preparare si retete

Suc de patrunjel – beneficii, mod de preparare si retete

Cristina Tarziu

Daca iti place ca, cel putin din cand in cand, sa savurezi un smoothie verde, daca esti deschisa la gusturi si texturi neobisnuite, te vei imprieteni rapid cu sucul de patrunjel. E incarcat de savoare, racoritor si se combina de minune cu o varietate mare de fructe si legume.

Suc de patrunjel - beneficii pentru sanatate


Un pahar de suc de patrunjel contine doar aproximativ 25 de calorii. La aceeasi cantitate, insa, organismul tau va avea parte de un aport de vitamina C (aproximativ 140% din doza zilnica recomandata), vitamina A (100%), fier (25%), dar si vitamina K, calciu, magneziu, potasiu, cupru, mangan, vitamina E, vitamina B6, vitamina B1, vitamina B2, zinc, fosfor, proteine si fibre.
 


Sucul de patrunjel este benefic pentru:

- detoxifierea ficatului si a rinichilor;
- tratarea infectiilor urinare;
- improspatarea respiratiei si a mirosurilor corporale;
- imbunatatirea nivelului de energie;
- calmarea durerilor de stomac prin stimularea eliberarii de enzime digestive;
- sanatatea colonului si a intregului tract digestiv, pentru ca stimuleaza miscarile peristaltice.

Citeste si despre beneficiile ceaiului de patrunjel!

Suc de patrunjel - mod de preparare si diverse combinatii


Daca vrei sa consumi sucul de patrunjel in forma pura, tot ce trebuie sa faci este sa pui o legatura de patrunjel in blender, sa adaugi un pic de apa si sa le lasi 1-2 minute sau pana ce obtii un lichid omogen.

Cele mai multe persoane considera, insa, ca patrunjelul are o aroma prea intensa pentru a fi consumat de unul singur. In plus, poti evita sa adaugi apa in suc si sa obtii, astfel, o bautura si mai bogata in vitamine, minerale si nutrienti, daca alegi sa combini patrunjelul cu legume sau fructe. Iata cateva sugestii:

Suc de patrunjel cu pepene rosu

Pune o legatura de pantrunjel in blender si 4-5 cubulete de pepene rosu fara samburi. Vei obtine o bautura usor dulceaga, cu efecte benefice pentru rinichi.

Suc de patrunjel cu sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie este excelent pentru detoxifierea ficatului. Pune in blender o sfecla rosie mica si o legatura de patrunjel. Adauga putina apa, daca ti se pare ca sucul este prea gros.

Suc de patrunjel cu morcovi

Morcovii au o aroma puternica, care acopera putin din „taria" patrunjelului. Pentru un suc mai lichid, poti adauga si o bucata de castravete.

Suc de patrunjel cu lamaie

Sucul de lamaie dizolva depozitele de minerale si previne formarea calculilor renali. In plus, previne oxidarea sucului de patrunjel. Poti face suc din combinatia celor doua sau poti adauga lamaie in orice alta reteta de suc de patrunjel.

Poti combina sucul de patrunjel si cu alte fructe - mere, pere - pentru un gust mai placut. Nu ai niciun motiv sa nu il incerci! Posibilitatile sunt nelimitate si servesc toate gusturile!
Articolul urmator
Apa de orz: beneficii și mod de preparare
Apa de orz: beneficii și mod de preparare
Ce chakră are nevoie de echilibrare?
Incepe quiz
Ce chakră are nevoie de echilibrare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.