Rețete delicioase
Înapoi la

Bors pescaresc - reteta localnicilor din Delta Dunarii

Bors pescaresc - reteta localnicilor din Delta Dunarii

Alexandra Machitescu

Daca nu poti sa ajungi in Delta Dunarii si sa gusti din faimosul bors pescaresc facut de localnici, iti venim noi in ajutor cu reteta.

Iata de ce ai nevoie pentru un bors pescaresc ca la lipoveni:

Bors pescaresc


1 kg peste marunt (poate fi oblete, rosioara, platica sau biban),
1 kg peste mai mare (crap, somn, stiuca, caras,)
2 morcovi
3 cartofi
2 cepe mari
2 ardei grasi
patrunjel
leustean
sare
piper
1/2 l de bors
2 linguri ulei

Pasul 1
Legumele (morcovii, cepele, ardeii grasi) se taie marunt si se calesc apoi se adauga 4 l de apa (batranii spun ca secretul unui bors pescaresc delicios o reprezinta apa folosita - care se ia direct din Dunare si mancarea facuta la ceaun).

Pasul 2
Se lasa 20 de minute pe foc dupa care se adauga si cartofii taiati bucatele. Dupa 10 minute adaugati pestele mic. Se lasa pana cand legumele au fiert bine. Cu o spumiera se scoate pestele mic si toate legumele.

Pasul 3
Zeama se lasa pe foc si se adauga pestele mare. Se lasa maxim 15 minute si se adauga borsul incalzit. Se mai da odata in clocot si se adauga sare si piper. La sfarsit se aduga leusteanul si patrunjelul.

Farmecul acestui bors pescaresc o reprezinta si modul de servire. Mai exact, pestele se scoate pe un platou ornat pe margine cu legumele din ciorba. Pestele se mananca primul apoi urmeaza zeama cu mujdei de usturoi (acestuia i se pune si putin otet). Sa aveti pofta!

Alte retete care te-ar putea interesa:

Dezlegare la peste? Gateste bors de peste moldovenesc

Drege-te cu ciorba de potroace!

Iata cum poti prepara cea mai simpla reteta de frigarui de pui

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (39)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.