Rețete delicioase
Înapoi la

Ce să faci ca să îți iasă supele mai cremoase și mai gustoase: 8 trucuri pe care nu le știu decât cele mai mari gospodine

Ce să faci ca să îți iasă supele mai cremoase și mai gustoase: 8 trucuri pe care nu le știu decât cele mai mari gospodine

Ramona Jurubita

Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Ce să faci ca să îți iasă supele mai cremoase și mai gustoase: 8 trucuri pe care nu le știu decât cele mai mari gospodine

Caracteristici

Supa este o variantă simplă, ieftină, rapidă și hrănitoare atunci când nu știi ce să mai gătești. Toate ciorbele și supele sunt la fel de sănătoase, fie că optezi pentru cele de legume sau pentru cele care au și carne.

Bineînțeles, gusturile nu se discută și fiecare gătește cum dorește și modifică rețetele clasice în fucție de preferințe. Unii vor ca supele să fie în stare lichidă, alții le vor ușor cremoase, iar ultima categorie este reprezentată de cei cărora le place doar supa sub formă de cremă, aproape de textura unui piure de cartofi, de exemplu.

Autoarea site-ului The Kitchn și absolventa Școlii de Arte Culinare din Cambridge Emma Christensen a explicat într-un articol toate metodele prin care putem transforma o supă obișnuită într-o adevărată cremă rafinată care să ne răsfețe papilele gustative. Iată secretele ei:

  1. Adaugă smântâna dulce
    Dacă nu ai în casă clasica smântână cu multă grăsime, poți folosi și o smântănă de gătit mai slabă. Depinde de tine ce cantitate pui, în funcție de cât de cremoasă vrei să fie supa. Se pot adăuga de la câteva linguri până la câteva căni. De asemenea, depinde și câte porții de supă ai sau câte calorii vrei să adaugi în preparat. Poți utiliza și alte produse lactate, chiar și lapte, dar nu uita să ții cont de faptul că produsele cu mai multă grăsime sunt cele care vor face supa mai cremoasă.
  2. Transformă în piure o parte din conținutul solid al supei
    Pune legumele la blender împreună cu două-trei căni din supă și transformă totul într-un piure pe care trebuie să îl amesteci cu restul de lichid rămas în oală. Vei obține o textură ușoară și cremoasă, iar în acest mod îi poți convinge să mănânce și pe copiii care resping legumele.
  3. Folosește pâinea veche
    Câteva felii de pâine vor fi de mare ajutor. Rupe pâinea în bucăți mici și pune-o la înmuiat într-un sfert din cantitatea de supă fierbinte. Apoi amestecă bine până ce totul se transformă într-o pastă și la final adaugă compoziția în oala de supă.
  4. Adaugă iaurt
    Iaurtul simplu are același efect ca smântâna, doar că va da o aromă acidă supelor. Preparatele nu vor ieși la fel de cremoase din cauza nivelului scăzut de grăsimi pe care îl conține iaurtul. Aceasta este mai degrabă o variantă potrivită pentru dietele sărace în calorii.
  5. Nucile măcinate pot fi de ajutor
    Din punct de vedere istoric, nucile sunt considerate ca făcând parte din primii agenți de îngroșare utilizați pentru a schimba textura supelor și sosurilor. Poți măcina o cană de nuci până când acestea se transformă în pastă și apoi trebuie doar să le amesteci cu puțin bulion sau suc de rosii. La final, pune totul în recipientul cu supă. Nucile caju sunt o alegere excelentă, dar le poți folosi pe cele care îți plac cel mai mult.
  6. Folosește așa-numitul Beurre Manie
    Nu te speria de această denumire pentru că în esență, Beurre Manie este ceva foarte simplu de făcut. Amestecă părți egale de unt și făină și apoi adaugă crema obținută în supă. Trebuie să amesteci bine și supa cu un tel până când făina și untul se dizolvă complet. Această metodă este similară cu cea utilizată la ciulama, unde se poate folosi combinația de ulei și făină.
  7. Adaugă făină, amidon de porumb sau alt agent de îngroșare
    Amidonul îngroașă orice preparat și îl poate face mai cremos dacă nu adaugi o cantitate prea mare. Ia un castron si pune în el amidon și bulion până vezi că totul s-a transformat în pastă, apoi răstoarnă conținutul bolului în supă. Combinația cu bulion ajută agentul de îngroșare să se dizolve mai ușor în lichid.
  8. Nu ezita să pui și lapte de cocos
    Dacă ai intoleranță la lactoză sau nu ai în casă niciunul din produsele enumerate mai sus, poate ai din întâmplare puțin lapte de cocos. Doar un sfert de cană oferă instant o textură cremoasă supei, fără a-i schimba prea mult gustul. Dacă tutuși exagerezi și adaugi o cantitate mai mare, preparatul tău va căpăta aromă de nucă de cocos și te va duce cu gândul la un desert.

Indiferent de metoda aleasă pentru a transforma supele în creme, secretul este să adaugi cele mai importante ingrediente atunci când gătești: dragostea și pasiunea pentru gastronomie.

Citește și: Supa ramen, un deliciu japonez. 7 rețete ale unui preparat de poveste, făcute ca la mama lui acasă

Surse articol: ThekitchnInsanelygoodrecipes, Tasteofhome

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.