Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Cea mai buna reteta de fulgi de ovaz pentru micul dejun

Joi, 13.08.2015
de Cristina Tarziu
Chiar daca stii ca micul dejun e cea mai importanta masa a zilei, ai o multime de alte prioritati care iti ocupa fiecare minutel al diminetilor. Si daca totusi apuci sa mananci ceva pe fuga, de cele mai multe ori optiunile foarte rapide nu se dovedesc a fi si cele mai sanatoase. Daca si tu consideri ca un mic dejun sanatos e doar un vis frumos, acest articol e pentru tine si te va contrazice serios. Iti propunem sa te rasfeti cu cea mai buna reteta de fulgi de ovaz pentru micul dejun si te invatam cum sa „trisezi" un pic, astfel incat sa fie deja gata cand te-ai trezit.

Fulgi de ovaz inmuiati peste noapte pentru micul dejun

Partea cea mai buna a acestei retete este ca nu trebuie sa gatesti absolut nimic, insa rezultatul va fi atat de gustos si de complex, incat vei avea impresia ca ai facut-o. Fulgii de ovaz inmuiati peste noapte sunt exact asta: fulgi lasati la inmuiat intr-un lichid (de regula lapte sau iaurt). Apoi optiunile pentru topping-uri sunt nelimitate si tin de gustul si preferintele tale. Doar tine cont de faptul ca orice ai adauga de cu seara in ovaz se va inmuia odata cu acesta si de faptul ca bolul trebuie tinut peste noapte in frigider pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.


Pont: poti sa prepari fulgii de ovaz intr-un borcanel, pe care il poti lua la tine daca nu-ti gasesti 5 minute sa servesti micul dejun acasa.



Ai nevoie de:

50 g de fulgi de ovaz
100 g de iaurt
3 linguri de lapte

Pentru topping (poti pune cam orice, asa cum spuneam, insa acestea sunt ingredientele pentru ceea ce este poate cea mai buna reteta de fulgi de ovaz pentru micul dejun):

O mana de zmeura (sau alte fructe proaspete)
O lingurita de seminte de chia
2 linguri de alune de padure / migdale / nuci crude sau usor prajite
Un varf de cutit de scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un bol sau intr-un borcan cu filet amesteca fulgii de ovaz cu iaurtul, laptele si semintele de chia. Acopera-l si lasa-l la frigider peste noapte pentru a se inmuia si pentru a absorbi lichidul - trebuie sa stea pentru cel putin 6 ore.

Intr-un alt bol, pregateste-ti fructele si nucile maruntite.

De dimineata doar adauga topping-ul si scortisoara peste fulgii de ovaz inmuiati, amesteca putin si serveste! Daca ti se pare ca e nevoie sa fie mai dulce, poti adauga (seara sau de dimineata, cum preferi) si o lingurita de miere, iar daca simti nevoia de o consistenta mai lichida, mai adauga de dimineata cateva linguri de lapte.

Daca folosesti lapte de soia sau de migdale, aceasta reteta de fulgi de ovaz este o optiune minunata si pentru zilele de post.

Pofta mare si energie maxima!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!