Cele mai bune 3 rețete cu somon, excelente pentru masa de Revelion
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- 45-60 minute
- Porții:
- 1-2 porții
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
- Rețete la tigaie

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Cină
Revelionul trebuie sărbătorit cu șampanie bună, veselie și, bineînțeles, cu câteva feluri delicioase, care să ne facă trecerea la un nou an cât mai memorabilă. Dacă ți-ai făcut plinul de fripturi de Crăciun, acum este un moment excelent să gătești pește, un fel mult mai ușor, dar la fel de gustos.
Iată trei rețete cu somon numai bune pentru Revelion!
Rețete cu somon pentru Revelion
Chiftele cu somon
Ingrediente:
- 2 cartofi, curățați de coajă și tăiați cubulețe;
- 1 kg de fileuri de somon;
- 200 g firimituri de pâine;
- 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute;
- 1/2 linguriță de pudră de usturoi;
- 2 ouă;
- 100 g frunze de țelină mărunțite;
- 1 ceapă tocată;
- 100 g ceapă verde tăiată;
- 1 ardei verde tăiat cubulețe;
- 2-3 fire de pătrunjel;
- 4 căței de usturoi, zdrobiți;
- 100 g unt;
- 120 ml ulei;
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii până sunt bine pătrunși, circa 20 de minute, apoi scurge-i și lasă-i să se răcească puțin într-un vas. Zdrobește-i cu o furculiță sau cu un mixer până nu mai rămân gogoloașe, apoi pune-i la rece.
- Cât timp se fierb cartofii, pune fileurile de somon într-o tigaie cu pereți înguști și toarnă apă peste ele. Adaugă sare și lasă-le să fiarbă pe foc mediu până când bucățile de file se desprind foarte ușor cu furculița. Pune peștele la scurs, apoi depozitează-l la frigider.
- Amestecă firimiturile, fulgii de ardei și pudra de usturoi într-un castronel separat și pune-le deoparte. Amestecă ouăle, ceapa, țelina, ceapa verde, ardeiul verde, pătrunjelul și usturoiul împreună cu piureul de cartofi, apoi rupe bucăți de somon cu mâinile și adaugă-le în mixul acesta. Împarte în patru porții aluatul și formează patru chifteluțe mari din el. Presează fiecare chifteluță în mixul cu firimituri, apoi prăjește cqte două bucăți într-o tigaie în care ai încins uleiul și untul, circa 3 minute pe fiecare parte.
Wellington cu somon
Ingrediente:
- 1 lingurița de sare;
- 750 g fileuri de somon;
- 1 linguriță de cimbru proaspăt;
- 1 linguriță de oregano uscat;
- 1 linguriță de busuioc;
- 2 lingurițe de mărar uscat;
- 50 g muștar Dijon;
- 200 g maioneză;
- 100 g brânză feta tăiată cubulețe;
- 200 g spanac dezghețat și scurs;
- un pachet de foietaj (500 g);
- 1 albuș de ou, bătut.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Sărează bucățile de somon pe ambele părți și amestecă ierburile aromatice cu muștarul și maioneza într-un vas mic, apoi întinde amestecul peste somon și presară peste acesta bucățile de brânză feta, peste care întinde spanacul.
- Întinde aluatul de foietaj destul încât să poată fi împachetat în jurul somonului (să nu depășească 0.5 mm grosime). Pune somonul în centrul aluatului și împachetează-l, apoi pune ruloul cu partea împachetată în jos, astfel încât să nu se vadă cuta. Înfige cuțitul de câteva ori în foietaj și unge-l cu albușul de ou.
- Pune ruloul la cuptor circa 45 de minute, până devine auriu și apetisant.
Somon în crustă de verdețuri
Ingrediente:
- 2 bucăți de file de somon cu piele cu tot (250 g somon);
- 1/4 lingurița de sare;
- 1 lingurița de ulei vegetal;
- 1 cățel de usturoi tăiat felii;
- 1 lingură de tarhon proaspăt;
- 1 lingură de frunze de pătrunjel;
- 3 linguri de maioneză;
- 1 linguriță de muștar Dijon;
- 1 lingurița de zeamă de lămâie;
- puțin piper.
Mod de preparare:
- Sărează bucățile de somon pe ambele părți. Tapetează o foaie pentru cuptor cu folie de aluminiu și unge-o cu puțină grăsime.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune usturoiul, tarhonul și pătrunjelul într-un blender și formează o pastă din ele. Adaugă în această pastă maioneza, muștarul, piperul și zeama de lămâie, amestecând până se formeaza o pastă.
- Pune fileurile în tavă, cu pielea în jos, apoi presară peste ele pasta realizată mai devreme.
- Pune fileurile de somon la cuptor și lasă-le până se pătrund și se rumenesc. Dacă vrei, poți să măsori temperatura cărnii, ca să te asiguri că e gata: trebuie să fie de 55 grade Celsius.
Încearcă una dintre aceste rețete cu somon pentru Revelion și musafirii tăi îți vor oferi titlul de "Masterchef" și în anul 2017!


