Un bors de loboda pentru un prim fel usor si...vegetarian!
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere

Cuprins
Caracteristici
- Rețete de post
- Rețete de slăbit
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Un bors de loboda este ideea perfecta pentru o masa usoara si ideal pentru oaspetii vegetarieni. Reteta este clasica, dar mereu la fel de savuroasa si simpla.
Bors de loboda
Ingrediente:
- 5-6 manunchiuri de loboda
- o ceapa mica si putin usturoi
- 1 morcov mic
- 500 ml de bors
- putin orez
- putin patrunjel
Preparare:
- Incepe prin a spala frunzele de loboda. Apoi indeparteaza partea mai rigida a tulpinii si taie-le in fasii.
- Taie ceapa, usturoiul, morcovul si patrunjelul.
- Rumeneste ceapa si loboda in unt topit sau ulei de masline timp de 5 minute.
- Pune borsul la fiert intr-un alt vas si lasa-l cat timp prajesti ceapa si loboda.
- Adauga peste bors, apa, orezul, ceapa si loboda prajite si morcovul taiat cubulete si lasa-le sa fiarba impreuna timp de 30-45 de minute pana cand orezul este bine gatit.
- Adauga usturoiul cu 5 minute inainte sa iei de pe foc.
- Atunci cand servesti, adauga patrunjelul.
Borsul de loboda este gata de a fi servit! Poti adauga si putin leustean tocat, smantana si il poti servi alaturi de mamaliga. Un deliciu!
Incearca acest bors de loboda pentru o mancare delicioasa care sa-ti ofere exact aportul de "sanatate culinara" romaneasca! Pregateste-l oricand iti doresti ceva simplu si apetisant.


