Ciorba de galuste, primul pas in a deveni o maestra culinara!

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Ciorba de galuste, primul pas in a deveni o maestra culinara!
Edda Bild
Marţi, 16.03.2010

Cuprins

Caracteristici

Ciorba de galuste este o reteta globala, dar reteta romaneasca de ciorba de galuste este diferita prin delicatetea si consistenta galustelor si prin larga varietate de ingrediente.

Incearca aceasta reteta pentru a te convinge si a o compara cu clasicele "dumplings" americane:

O ciorba de galuste delicioasa

Ciorba de galuste

Ingrediente pentru ciorba de galuste:

- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 ardel gras
- 1 radacina de telina medie
- 1.5 l de suc de rosii
- 3 l de apa
- o legatura de patrunjel
- 2 linguri de bulion
- sare si piper dupa gust

Pentru galuste:
- 2 oua
- jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 9-10 linguri de gris
- 2-3 linguri de ulei vegetal

Preparare:

1. Curata si spala legumele si apoi toaca-le in bucati de dimensiuni medii.
2. Pune legumele la fiert intr-o oala adanca impreuna cu cei 3l de apa, adaugand sare si piper dupa gust.
3. Cand legumele s-au fiert, adauga sucul de rosii, amestecat cu bulionul si continua sa fierbi.
4. Pentru galuste: separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma si freaca separat galbenusurile cu uleiul; adauga apoi la albusuri. Omogenizeaza amestecul si apoi adauga in ploaie grisul amestecat cu bicarbonatul de sodiu.
5. Pentru a adauga galustele, opreste procesul de fierbere al ciorbei reducand flacara si adaugand un pahar de apa rece. Cu ajutorul unei lingurite inmuiate in apa, pune cate o galusca in ciorba pana cand ai consumat tot aluatul.
6. Galustele se fierb de obicei in 20 de minute. Asa ca lasa din nou ciorba sa fiarba si gusta din cand in cand pentru a vedea daca galustele sunt gata.
7. La final, adauga patrunjel si ciorba de galuste este gata!

Ciorba de galuste este un delicios fel intai, ideal pentru o simfonie de arome; consistenta galustelor se imbina perfect cu gustul acrisor si usor al ciorbei si cu savoarea legumelor.

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Marţi, 16.03.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Marţi, 16.03.2010
Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (62)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
marius (anonim)
2 iunie 2011 18:06

fara carne nare gust bre

Ne găsești pe