Incearca o ciorba de pui cu smantana

Incearca o ciorba de pui cu smantana
Alexandra Machitescu
Marţi, 01.06.2010

Iata o ciorbita atat de gustoasa incat e greu de refuzat - ciorba de pui cu smantana. Prepar-o acum si vei avea parte si de aprecierea celui mai mofturos din familie.

Ciorba de pui cu smantana

Ciorba de pui cu smantana

Ingrediente necesare pentru ciorba de pui cu smantana:
300 gr carne de pui
2 cepe
2 morcovi
½ telina
un ardei gras
2 cartofi
o lingura de orez
o legatura de leustean
200 gr bors
150 gr de smantana
2 galbenusuri
sare
piper

Cum prepari ciorba de pui cu smantana?

Ciorba de pui cu smantana

Pasul 1:
Carnea de pui se spala bine, se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l de apa cu sare. Se lasa cam 20 de minute, timp in care se spumeaza.
Pasul 2:
Dupa 20 de minute se adauga legumele taiate: ceapa se taie julien, morcovul si telina se dau prin razatoare si ardeiul se taie fasii. Se lasa la fiert inca 20 de minute si se adauga cartofii taiati cubulete si orezul.
Pasul 3:
Dupa 20 de minute se verifica daca toate legumele s-au fiert. Daca sunt fierte se adauga borsul incalzit si condimente, dupa gust.
Pasul 4:
Smantana se bate bine cu galbenusurile. Ciorba se ia de pe foc si se drege cu smantana. Deasupra se presara leustean tocat.

Ciorba de pui cu smantana se serveste calda alaturi de ardei iute si paine de cartofi. Cei care prefera mancarea mai acra pot adauga putin otet cand o servesc.

Alte retete care te-ar putea interesa:

Ciorba de ied - savoare si traditie!

Doua retete de supa de gulii

Rafinament si bun-gust: supa de conopida!

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (36)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024

Ne găsești pe