Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cum sa faci conopida murata pentru iarna

Marţi, 14.10.2014
de Andreea Gluh

A venit toamna, asa ca este timpul sa pui muraturi pentru a le savura alaturi de cei dragi la mesele imbelsugate de sarbatori, dar si in perioada de post , mai ales daca nu folosesti otetul in procesul de preparare. Una dintre cruciferele care capata un gust delicios atunci cand sunt murate este conopida . Nu stii cum sa o prepari? Te invatam noi!

Iata cum sa faci conopida murata pentru iarna!

Reteta pentru o conopida murata pentru iarna mai aromata decat te-ai fi asteptat

Timp de pregatire: 60 minute
Dificultate:
scazuta 

Pentru a prepara aceasta reteta deosebit de aromata de conopida pentru iarna si a obtine un borcan de 1.5 litri, ai nevoie de:

-1 kg de inflorescente de conopida;

- 3 morcovi de marime medie, feliati;

- 2 cepe mari taiate in bucati de marime medie;

- 1 lingura de sare grunjoasa;

- 3 foi de dafin;

- 1 litru de apa;

- 1 lingura de boabe de mustar;

- 1 lingura de boabe de piper.

Daca iti plac muraturile picante, poti adauga si o lingura de ardei chilli tocati rondele.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pentru a te asigura ca in conopida nu au ramas paraziti din gradina, tine-o cel putin o jumatate de ora in apa rece cu sare. Apoi, se pune la fiert intr-un litru de apa cu o lingura de sare. Cand a inceput sa dea in clocot, opreste focul si las-o la racit.

Cand a trecut jumatatea de ora, clateste conopida sub un jet de apa si pune-o in borcan, impreuna cu morcovii si cu ceapa. Pune si ardeii chilli, daca iti plac muraturile iuti, care sa iti puna sangele in miscare in zilele geroase de iarna. Nu uita de condimente: foile de dafin, boabele de mustar si cele de piper. Peste toate acestea toarna apa fiarta cu sare mai devreme si pune-i capacul borcanului.

La final, leaga borcanul la gura cu o hartie de tip pergament, astfel incat sa fie cu adevarat inchis etans. Pentru ca procesul de fermentare sa aiba loc, lasa conopida murata astfel la caldura vreme de o saptamana, apoi pune-o la pastrare, in camara.

Conopida murata este o delicatesa pe care o vei adora alaturi de o friptura de porc si de o portie calda de piure. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate
    1. O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac (71 vizite)
    1. O rețetă orientală delicioasă: sambusek cu spanac (0 comentarii)

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!