Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de pepene rosu

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de pepene rosu

Cristina Tarziu

Pietele si supermarketurile sunt pline de pepeni de toate formele si culorile - de la pepeni cu dungi si pepeni cu coaja neagra, pana la pepeni fara samburi, pepeni cu miez galben si pepenoaice - si ai o multime de motive sa ii consumi pe tot parcursul verii, chiar in cantitati mari. Pepenele rosu contine doar 30 de kcal pe suta de grame, hidrateaza si remineralizeaza organismul si este bogat in antioxidanti. Nu te limita, insa, la a-l consuma doar de sine statator! Poti pregati o delicioasa salata din cubulete de pepene rosu si feta, te poti racori cu o granita de pepene rosu sau iti poti pregati cateva borcanele de dulceata de pepene rosu pentru lunile reci, cu piete sarace.

Dulceata de pepene rosu cu menta



Ai nevoie de:

4 cani de miez de pepene rosu
2 cani de zahar
O mana de frunze de menta
2 linguri de suc de lime (sau lamaie)
2 linguri de coaja de lime (sau lamaie)

Mod de preparare:

Intr-un blender pune zaharul, coaja de lamaie si menta si mixeaza pana toate ingredientele s-au amestecat bine.

Lasa-le deoparte intr-un bol, apoi pune in blender cubuletele de pepene si mixeaza din nou pana ce obtii o pasta lichida.

Pune intr-o cratita pepenele dar prin blender si lasa-l la foc puternic pana a scazut la aproximativ jumatate din cantitatea initiala. Adauga zeama de lamaie si amestecul de zahar, coaja de lamaie si menta si adu totul din nou la temperatura de fierbere.

Mai lasa dulceata la foc puternic pentru 5-8 minute, apoi redu temperatura si asteapta pana ce amestecul a scazut la aproximativ un sfert din cantitatea initiala. Nu uita sa amesteci din cand in cand!

Nu-ti face griji daca ti se pare ca dulceata este un pic prea moale. Se va lega in momentul racirii. Testeaza, insa, consistenta dulcetii pe tot parcursul fierberii! Daca fierbi dulceata pentru prea mult timp, in momentul racirii va avea consistenta de caramele. Pune din cand in cand o lingura de dulceata pe o farfurie, iar cand s-a racit, trece-ti degetul prin ea. Daca se increteste si se aduna usor dupa deget, e timpul sa o iei de pe foc. Daca ramane foarte apoasa, trebuie sa o mai lasi.

Inainte de a turna dulceata fierbinte in borcane, sterilizeaza-le. Pune-le intr-o cratita cu apa clocotita si lasa-le pentru 5 minute. Ia cratita de pe foc, insa lasa borcanele in apa pana in momentul in care le vei folosi.

Umple borcanele cu dulceata si infileteaza bine capacele. Daca vrei sa fii sigura ca dulceata va rezista peste iarna, poti sa mai fierbi borcanele in apa pentru 3-5 minute, pana ce capacele „se trag". Insa cel mai probabil vei obtine acest efect inca de la inceput, daca torni dulceata in borcane cand inca este foarte fierbinte.

Asta e tot! Pofta mare la pepene rosu, la dulceata si la toate combinatiile culinare minunate in care alegi sa-l consumi!
Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?
Incepe quiz
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.