Doua retete de ardei copti la borcan pentru iarna: cu si fara otet
Cuprins
Caracteristici
- Rețete de post
- Cele mai bune rețete
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Pastreaza gustul inconfundabil al ardeilor copti la borcan pentru iarna care urmeaza. Ei pot deveni cu usurinta gustarea ta preferata sau o garnitura de succes. Am pregatit pentru tine doua retete de ardei copti la borcan, pe care le poti pregati in functie de gusturile tale - cu sau fara otet.
Ardei copti la borcan cu otet
Ingrediente: 5 kg de ardei capia sau grasi (poti si sa ii combini), 400 ml de apa, 100 g de zahar, 100 ml de otet, o lingura si jumatate de sare grunjoasa, un plic de conservant.
Preparare
Coace ardeii, pune-i intr-un recipient si acopera-i cu un capac pentru 20-30 de minute. Astfel vor fi mult mai usor de curatat de coaja. Indeparteaza coaja, curata-le semintele si lasa-i putin la scurs. Apoi asaza-i in borcane si prepara lichidul ce ii va acoperi. Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, otetul si sarea grunjoasa. Asteapta sa dea in clocot, da vasul deoparte, apoi pune si pliculetul de conservant si amesteca pana la topire. Umple borcanele in care ai pus ardei cu acest lichid, apoi inchide-le si pune-le la pastrare intr-un loc uscat si intunecat.
Ardei copti la borcan fara otet
Nu te declari pasionata de ardeii copti la borcan preparati cu otet? Nu-i nimic! Avem o reteta perfecta si pentru tine. Iata ce ingrediente iti asigura succesul!
Ingrediente: ardei grasi, sare grunjoasa, ulei, boabe de piper, foi de dafin.
Preparare
Hotaraste cantitatea de ingrediente in functie de preferinte si de buget, tinand cont ca intr-un borcan mic pot intra aproximativ 4-5 ardei si 50-60 ml de ulei.
Pune ardeii la copt, apoi lasa-i acoperiti intr-un vas intre 20-30 de minute. Curata-i de coaja, de cotoare si de seminte. Lasa-i putin la scurs, dupa care taie-i in fasii si aranjeaza-i in borcanele sterilizate dinainte. Nu uita sa presari alternativ printre fasiile de ardei boabe de piper, foi de dafin si ulei. Realizeaza tot procesul fara graba, altfel se pot forma bule de aer. Sigileaza borcanele si pune-le intr-un loc racoros si ferit de lumina.
Dacă vrei să te asiguri că știi cum să faci ardei copți la borcan, poți vedea pașii care trebuie urmați in filmulețul de mai jos:
Aceste retete de ardei copti la borcan vor deveni cu siguranta comorile tale din camara in aceasta iarna. Prepara-le cu drag si bucura-te de gustul si aroma ardeilor copti de fiecare data cand ai pofta.