Invata o reteta simpla de dulceata din fructe de cirese cu vanilie

Cuprins
Un lucru este cert pentru fiecare gospodina. Indiferent cat de mult iti place sa gatesti, cat de mult timp petreci in bucatarie, camara ta niciodata nu va fi prea plina. Intotdeauna ceva o sa lipseasca. Si gama de dulceturi este, poate, cea mai incapatoare dintre toate. Asa ca diversifica-ti aromele din camara cu o dulceata de cirese cu vanilie pe care o vei adora. Incearca aceasta reteta de dulceata din fructe de cirese, pentru a te mandri cu o savoare noua.
O reteta simpla de dulceata de cirese
Pentru a prepara dulceata de cirese cu vanilie ai nevoie de:
1 kg de cirese 1 kg de zahar 3 pahare de apa Esenta de vanilie (o jumatate de baton sau o lingurita de praf de vanilie) Zeama de la o lamaie |
![]() |
Este important de mentionat ca, ramane la alegerea ta daca vrei ca ciresele sa isi pastreze samburii sau nu. Daca nu, atunci va trebui sa scoti samburii cireselor inainte de a te apuca sa pregatesti dulceata. Cum ciresele nu sunt niste fructe foarte dulci, proportia cantitatilor ramane de un kilogram de zahar la fiecare kilogram de cirese.
Asadar, apa se pune la fiert cu zaharul si se tine pe foc pana cand zaharul este topit in totalitate si incepe sa se formeze un sirop. Ciresele trebuie lasate la scurs inainte de a fi si ele puse la fiert, deoarece in caz contrar, dulceata ar putea iesi mult prea apoasa. Dupa ce s-au scurs foarte bine si apa cu zaharul au prins o oarece consistenta, este momentul sa adaugi ciresele. Amesteca in ele timp de doua minute dupa care adauga si zeama de lamaie. Continua sa amesteci pentru inca doua minute.
![]() |
O aroma de vanilie pentru reteta de dulceata din cirese
Poti lasa dulceata sa fiarba mai departe, sa ii stingi focul si sa te bucuri de ea. Sau, ai putea sa faci un pas mai indraznet si sa-i adaugi o savoare mai deosebita. Departeaza-te putin de reteta traditionala de dulceata din fructe de cirese, adauga o lingurita de praf de vanilie. Vei avea placuta surpriza sa vezi cat de bine se vor imbina cele doua arome. Nu numai ca vei simti savoarea vaniliei, care iti place cu singuranta, dar te vei bucura si de o dulceata de cirese cu totul deosebita. Dulceata trebuie lasata pe foc pana cand fructele si siropul se leaga. Da apoi cratita la o parte de pe foc si toarna dulceata in borcane. Acstea trebuie depozitate la loc racoros cu capacul in jos, pentru a se vida.Fiind o dulceata, si inca una foarte buna, o poti folosi fara probleme la orice prajitura. Sau, le poti crea copiilor tai un mic dejun asa cum ai savurat si tu in copilarie. Pregateste o dulceata de cirese cu vanilie pentru a iti delecta familia cu un gust deosebit de bun.


