Dulceata de cirese negre, gata in 5 pasi

Dulceata de cirese negre, gata in 5 pasi
Andreea Gluh, redactor
Luni, 08.06.2015

Cuprins

Una dintre cele mai fine dulceturi este cea de cirese negre. Aceste fructe amarui se coc la inceputul lunii iulie, insa noi ne-am gandit sa iti prezentam din timp o reteta delicioasa in care le poti folosi, pentru a obtine desertul ideal. Chiar daca risti sa iti patezi mainile curatand aceste fructe deosebite, noi suntem de parere ca un asemenea sacrificiu este mic in comparatie cu rezultatul.

Asadar, afla si tu, in continuare, cum poti prepara dulceata de cirese in doar 5 pasi!

Dulceata de cirese negre - un deliciu rafinat

Ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta dulceata sunt urmatoarele:

- 400 gr de cirese negre proaspete, carora le-ai scos samburii;

- 500 ml de apa;

- 2 mere acrisoare;

- 350 gr de zahar;

- sucul proaspat stors de la o lamaie mica;

- 50 gr de nuci rumenite putin in cuptor.

Iata si modalitatea de preparare:

1. Pune ciresele intr-o tigaie si acopera-le cu cei 500 ml de apa. Lasa-le sa fiarba la foc mic, pana cand fructele se inmoaie si apa aproape ca s-a evaporat.

2. Curata merele de coaja si rade-le peste cirese. Lasa-le si pe ele sa fiarba putin, pana cand devin moi.

3. Acum este momentul in care poti pune zaharul si sucul de lamaie. Lasa-le sa fiarba mocnit pana cand ating temperatura de 220 de grade Celsius. Este indicat sa folosesti un termometru pentru gatit in acest scop, astfel incat sa iti fie mai usor.

4. Odata ce au atins temperatura respectiva, da amestecul deoparte de pe foc si pune-l in borcane. Sigileaza-le pe acestea si lasa-le la racit.

5. A doua zi, poti pune borcanele la pastrare, undeva la racoare, de preferinta intr-o camara.

Savureaza dulceata de cirese negre ca atare sau la micul dejun, alaturi de clatite ori de cateva feliute de paine unse cu unt. Iti garantam ca te vei indragosti de aceasta gustare delicioasa!

Afla de aici si cum se prepara o delicioasa dulceata de capsuni!

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Luni, 08.06.2015
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 08.06.2015
Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
Ce vei primi de la noul an chinezesc: dragoste sau singurătate?
Ce vei primi de la noul an chinezesc: dragoste sau singurătate?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe