Dulceata de gutui – Deliciul sezonului rece

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Dulceata de gutui – Deliciul sezonului rece
Andreea Gluh, redactor
Joi, 19.09.2013

Cuprins

Caracteristici

Gutuile sunt fructe aromate, specifice toamnei. Gustul lor dulce-amarui le face sa fie alegerea perfecta pentru o dulceata fina. Acest desert se prepara usor, iar rezultatul ii va incanta pe toti membrii familiei. Daca vrei sa te bucuri si tu de gustul sau, afla care este reteta pentru dulceata de gutui.

Consumul gutuilor are numeroase beneficii pentru organismul uman. Acest fapt se datoreaza continutului ridicat de magneziu, de fier, de potasiu, precum si de vitamine cum ar fi A, B, C si PP. De asemenea, trebuie sa stii ca aceste fructe au proprietati antiinflamatoare, astringente, analgezice, digestive si expectorante. Asadar, gutuile iti pot veni in ajutor in sezonul rece. In plus, daca le consumi dimineata, vei observa un nivel ridicat al energiei organismului pe parcursul intregii zile.

Daca vrei sa prepari un desert din acest fruct minune, incearca dulceata de gutui. Te poti bucura de ea pe tot parcursul iernii si o poti folosi in diverse combinatii pentru prajituri sau pentru alte tipuri de gustari dulci. Urmeaza si tu cativa pasi simpli si vei avea parte de un desert delicios!



Sursa: dosgatoskitchen.com

Ingrediente necesare pentru dulceata de gutui

- un kilogram de gutui;

- 700 de grame de zahar;

- trei cani de apa;

- sucul de la o jumatate de lamaie;

- coaja de portocala rasa;

- o jumatate de lingurita de scortisoara;

- un varf de lingurita de nucsoara.

Pentru a prepara aceasta dulceata, in primul rand curata fructele si taie-le cubulete. Dupa aceea, pune-le impreuna cu zaharul si cu sucul de lamaie intr-o oala adanca. Lasa-le in acest fel vreme de minim 12 ore. Cand timpul s-a scurs, adauga coaja rasa de portocala, scortisoara, nucsoara si apa si pune mixtura la fiert, la foc mic, folosind acelasi recipient. Amesteca din cand in cand in compozitie cu o lingura de lemn. Dulceata trebuie sa scada, pana cand textura sa va deveni usor vascoasa, apoi o poti lua de pe foc, pentru a o repartiza in borcane. Nu uita sa inchizi borcanele cu capace etanse si sa le tii cu gura in jos, pana a doua zi.

Dulceata de gutui este un preparat versatil si se poate consuma ca atare sau poate servi drept ornament pentru diversele tarte cu crema. Incearca si tu sa pregatesti acest desert acasa si intreaga familie iti va multumi.

 

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 19.09.2013
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 19.09.2013
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Joi, 19.09.2013
Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (23)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Ionel Opincaru
20 octombrie 2013 12:12

a iesit delicioasa dulceata de gutui dupa reteta ta

Florica Oprea
15 octombrie 2013 13:01

Aceasta dulceata este minunata.!!!

Ne găsești pe