Doua retete de dulceturi delicioase: Dulceata de caise coapte si dulceata de capsune

Doua retete de dulceturi delicioase: Dulceata de caise coapte si dulceata de capsune
Roxana Gheorghe
Joi, 25.03.2010

Cuprins

Dulceturile, in general, sunt foarte bune indiferent de anotimp fie ca le folosesti la prajituri sau dimineata pe paine. Probabil stii ca fructele sunt foarte sanatoase pentru organismul nostru, dar nu stii exact care sunt beneficiile pe care acestea ni le aduc. Spre exemplu, caisele elimina toxinele din organism, controleaza digestia, lupta impotriva infectiilor, trateaza insomnia etc., iar capsunele ne asigura cantitatea de vitamina C necesara, dar ajuta si la mentinerea siluetei, vitalitatii si tineretii. Te invit sa te joci cu aceste fructe sanatoase in prepararea a doua dulceturi delicioase.


Dulceata de caise coapte

Dulceturi

Ingrediente:

- 1 kg caise (cantarite dupa ce se curata de coaja si samburi)
- 1 kg zahar
- 30 ml zeama de lamaie
- ½ l apa

Cum prepari aceasta reteta de dulceata?

Pentru aceasta dulceata alegi caisele coapte, dar tari. Le cureti de coaja, fara sa le scoti samburii, le tii in apa 30 de minute, le limpezesti in strecuratoare si le lasi sa se scurga. Dupa aceea, le tai in jumatati, le indepartezi samburii, le cantaresti si le pui in siropul bine legat. Le lasi 5 minute sa lase zeama, apoi le fierbi la foc mijlociu, pana cand se leaga siropul. Adaugi zeama de lamaie. Le fierbi pana cand se leaga din nou siropul. Cand este gata, iei cratita de pe foc si aduni spuma. Lasi dulceata sa se raceasca acoperita si apoi o pui in borcane. Daca vrei poti sa pui si vanilie, dar are aroma naturala oricum.

Dulceata de capsune

Retete de dulceturi

Ingrediente:

- 1 kg capsune
- 1 kg zahar
- ½ l apa
- 30 - 50 ml zeama de lamaie
- vanilie
- rom

Cum prepari aceasta reteta de dulceata?

Cureti capsunele de codite si le pui in apa 30 de minute, apoi le limpezesti in strecuratoare la un jet de apa. Intr-o cratita, zaharul, apa, zeama de lamaie si 3 cm dintr-un baton de vanilie se amesteca putin, pe foc, pana cand se topeste zaharul. Fierbi siropul pana se leaga si apoi adaugi capsunele. Lasi cratita 5 minute mai la o parte, pana cand fructele sa lasa putina zeama, apoi o treci la loc pe foc mijlociu si o lasi pana cand se leaga din nou siropul. Cand dulceata este gata, fructele plutesc prin tot siropul si au un aspect lucios. Inainte sa iei cratita de pe foc, pui zaharul si o lingura cu rom. Dulceata o lasi sa se raceasca acoperita si dupa o pui in borcane.


Usor de preparat si deosebit de gustoase, aceste retete de dulceturi ar trebui sa se afle in casa fiecarui om, pentru ca nu se stie cand iti poate fi pofta de ceva bun.

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 25.03.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Joi, 25.03.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (16)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe