Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Prepara un gem de piersici diferit de cel traditional. Incearca o reteta de gem de piersici cu vanilie

Ana Maria Stroe

Gemurile sunt de obicei acele preparate pe care le faceai in casa alaturi de bunica ta. Retetele erau intotdeauna aceleasi, iar proportiile dintre ingrediente erau foarte bine alese in functie de fructul pe care il folosea. Iti propun sa respecti traditia dar sa o imbunatatesti puntin.

Prepara un gem de piersici cu vanilie

Ingrediente:


1 kg piersici
500 gr de zahar
1 plic de praf intaritor pentru frisca
Esenta de vanilie

Gem de piersici

Piersicile trebuie spalate bine. Scoate samburii si taie fructele in cuburi cat mai mici. Amesteca-le apoi cu cateva linguri de zahar si lasa-le putin sa faca zeama. Pune apoi oala pe foc si amesteca in continuu pana cand vor fierbe. Ai grija ca focul sa fie moderat. Cand au inceput sa fiarba, adauga restul de zahar si lasa din nou gemul pe foc pana cand ajunge sa fiarba, continuand sa amesteci in el constant. Adauga apoi esenta de vanilie si mai tine gemul pe foc pentru inca 4-5 minute, pentru a prinde bine gustul. Cand este gata da oala la o parte de pe foc si toarna gemul in borcane. Lasa-l sa se raceasca inainte de a acoperi borcanele. Pune capacele si depoziteaza-le in jos, pentru a nu patrunde aerul.

Este una dintre cele mai simple metode de a prepara un gem de piersici, dar este cu siguranta o noutate sa adaugi si esenta de vanilie. Vei savura astfel un gem de piersici extrem de delicios, iar prajiturile tale vor avea de acum un gust cu totul nou, dar de doua ori mai bun.

Gem de piersici

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!