Rețete delicioase
Înapoi la

Cum face Daniel Buzdugan cel mai bun borș de fasole de post. Te lingi pe degete!

Cum face Daniel Buzdugan cel mai bun borș de fasole de post. Te lingi pe degete!

Ramona Jurubita

Gustul copilăriei este singurul la care ne raportăm cu nostalgie, fiindcă ne amintește adesea de mesele copioase luate în familie. Iar preparatele care ne rămân în minte sunt cele tradiționale, nu-i așa? La fel s-a întâmplat și în cazul lui Daniel Buzdugan, care își dorește să retrăiască amintirile de altădată de fiecare dată când se întoarce pe meleagurile natale. Pentru el, acasă nu este doar un simplu loc, fiindcă asociază acest cuvânt și cu un fel de mâncare.

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Cum face Daniel Buzdugan cel mai bun borș de fasole de post. Te lingi pe degete!

Caracteristici

Pe lângă pârjoale și sarmale, realizatorul de la Radio Zu mai are un alt preparat pe care îl adoră. Este vorba despre borșul de fasole, pe care nu îl mănâncă oricum, ci însoțit de o mămăliguță ca la bunica acasă. De fiecare dată când merge acasă, la Iași, mănâncă acest borș delicios.

„Îmi amintesc de mesele pe care le făceam în curtea de la țară, la bunica, unde ne adunam cu toții - verișori, unchi, mătuși. Era seara pe la 8 așa și se auzea un bucium de la o stână, stele pe cer, liniște. Când ne așezam la masă era liniște.”, a spus acesta la Antena 3 CNN.

Invitat în emisiunea „Gătit la costum” de pe același post, Daniel Buzdugan a împărtășit cu telespectatorii această rețetă specială pe care o vei găsi și tu în rândurile de mai jos. Care să fie oare secretele sale în bucătărie? Să le descoperim împreună:

Rețetă de borș de fasole ca la Daniel Buzdugan acasă

Ingrediente:

  • ceapă;
  • morcov;
  • rădăcină de păstârnac;
  • țelină;
  • sos de roșii;
  • sare si piper;
  • cimbru verde;
  • borș de tărâțe;
  • usturoi;
  • fasole cu boabe mari;
  • pătrunjel.

Cantitățile de ingrediente le vei alege tu, în funcție de cât de mult borș vrei să obții la final.

Mod de preparare borș de fasole ca la Daniel Buzdugan acasă:

  1. Pentru început, se călesc toate rădăcinoasele.
  2. Se adaugă sare și piper după gust, iar apoi se pune sosul de roșii.
  3. Peste acest amestec se adaugă borșul și boabele de fasole precălite și fierte în 2, chiar 3 ape.
  4. Apoi, se pune apa și, spre final, se adăugă restul de borș acru, încălzit puțin înainte.
  5. Ultimul ingredient este pătrunjelul care se pune pentru un strop de savoare și culoare.

Simplu, nu-i așa? Iar ca să fie și mai gustos, îl poți combina cu o mămăligă, așa cum face și Daniel Buzdugan.

Este adevărat că mămăliga îngrașă? Află răspunsul la această întrebare!

Surse foto: iStock, Youtube

Surse articol: Antena3YoutubeEvz

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.