Rețete delicioase
Înapoi la

Cum faci acasă cel mai bun Cuba Libre

Alexandra Dragoi

Așa cum îi spune și numele, Cuba Libre este un amestesc de rom cu Cola. În realitate însă, este mult mai mult decât atât. Cuba Libre se traduce drept „Cuba Liberă” și este o sintagmă emblematică: strigătul de încurajare al Armatei pentru eliberare din Cuba, în timpul Războiului de Independență față de Spania.

Povestea „Cuba Libre”

Aflată sub ocupație americană, Cuba a primit pe piața alimentară o nouă băutură cunoscută astăzi drept Cola. Cea mai cunoscută poveste legată de denumirea acestei băuturi face referire la un militar american care a comandat un amestec de rom și cola, apoi a ciocnit cu ceilalți strigând: „Por Cuba Libre!”.

cuba libre

Sursa foto: Pinterest 

Curiozități despre Cuba-Libre  

  • Printre cele mai cunoscute băuturi cu rom din lume se numără și Cuba Libre.
  • De-a lungul timpului, bătura a căpătat mai multe denumiri, însă cea mai populară este aceea de „băutura piraților”.
  • În Afganistan, soldații americani nu aveau voie să consume alcool, așa că au început să comande „Kabul Libre”, un cocktail cu Cola și suc de lămâie.
  • În Puerto Rico, băutura este preparată din rom cu diverse arome, Cola Cherry sau Cola Vanilla și cu suc de lime, așa că poartă denumirea de „Spicy Cherry” sau „Spicy Vanilla”.

Secretul „Cuba-Libre”

Cuba Libre implică și un suc în plus față de rom și Coca-Cola, iar acest suc este cel de lămâie, care chiar face diferența. Dacă ești o fire petrecăreață, sigur ai gustat cel puțin o dată un pahar de Cuba Libre. Ei bine, află că nu este neapărat nevoie să mergi într-un club ca să savurezi un pahar. Poți să îl prepari singură acasă, într-un timp scurt și foarte ușor.

Pentru un plus de savoare, te sfătuim să încerci un rom mai puternic. Sucul de lămâie este secretul pe care ți-l dezvăluim în acest articol, pentru că suntem sigure că o să îți placă și o să împărtășești și cu prietenii tăi descoperirea ta.

cocktail cuba libre

Sursa foto: Pinterest

Cuba Libre cu suc de lămâie

Ingrediente:                      

  • o lămâie
  • două măsuri de rom
  • Cola

Mod de preparare

  1. Stoarce o lămâie într-un pahar înalt.
  2. Adaugă rom și Cola. Poți pune și câteva cuburi de gheață.

Este foarte simplu să prepari Cuba Libre acasă și să îți surprinzi prietenii cu această băutură!

Surse foto: Pinterest, iStock

Articolul urmator Pui Tikka Masala - cum faci cel mai bun pui indian

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.