Cum faci cea mai bună pâine cu ou

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum faci cea mai bună pâine cu ou
Redactor Alexa Galgau
Marţi, 24.01.2017

Cuprins

Caracteristici

Pâinea cu ou este un preparat tradițional evreiesc și un produs de patiserie foarte ușor de făcut, de care te vei îndrăgosti instant. Este pufoasă și gustul ei ne aduce aminte de deliciosul french toast, însă cu mai puține calorii, pentru că nu trebuie să prăjești nimic.

Niciodată nu strică să încerci o nouă rețetă de pâine care poate fi atât gustare, cât și desert. Iată cum să faci cea mai bună pâine cu ou!

Cum să faci pâine cu ou

Ingrediente (18 porții):

  • 2 pliculețe de drojdie uscată;
  • 160 ml apă caldă (45 de grade Celsius);
  • 6 gălbenușuri;
  • 3 ouă la temperatura camerei;
  • 120 ml ulei vegetal;
  • 50 g zahăr;
  • 1 linguriță de sare;
  • 550 g făină albă;
  • 1 ou (ca să ungi pâinea).

paine cu ou

Mod de preparare:

  1. Dizolvă drojdia în apă, într-un vas încăpător, apoi adaugă gălbenușurile, uleiul, zahărul și sarea și amestecă bine. Cerne circa 400 g făină peste ingrediente pentru a forma un aluat lipicios.

  2. Pune aluatul pe o suprafață de lucru dată cu făină și amestecă-l cu restul de făină, până devine moale și elastic. Trebuie să îl frămânți circa 10 minute ca să capete consistența dorită. Unge-l cu puțin ulei si lasă-l într-un vas, acoperit cu un prosop umed, până își dublează volumul, circa 1-2 ore.

  3. Pune aluatul pe suprafața de lucru și lovește-l cu pumnii, apoi împarte-l în 3 porții. Creează cu fiecare bucată de aluat un cilindru de circa 30 cm lungime, apoi împletește cele trei bucăți de aluat. Bate oul cu puțină sare și unge pâinea cu el, ca să devină rumenă și lucioasă după coacere.

  4. Bagă pâinea cu ou la cuptor, la 190 de grade Celsius, cam 40 de minute, până devine aurie.

Această rețetă este o variațiune a pâinii cu ou tradiționale, care conține miere, nu zahăr, și este cel puțin la fel de gustoasă:

Pâinea cu ou este un produs de panificație de care nu te vei mai sătura! Învață să faci pâine naan și pâinea îngerilor!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 24.01.2017
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Marţi, 24.01.2017
Articolul urmator »
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Raluca Margean | Miercuri, 29.01.2025
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (744 vizite)