Cum faci cea mai bună pâine cu ou
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Mic-dejun
- Prânz
Pâinea cu ou este un preparat tradițional evreiesc și un produs de patiserie foarte ușor de făcut, de care te vei îndrăgosti instant. Este pufoasă și gustul ei ne aduce aminte de deliciosul french toast, însă cu mai puține calorii, pentru că nu trebuie să prăjești nimic.
Niciodată nu strică să încerci o nouă rețetă de pâine care poate fi atât gustare, cât și desert. Iată cum să faci cea mai bună pâine cu ou!
Cum să faci pâine cu ou
Ingrediente (18 porții):
- 2 pliculețe de drojdie uscată;
- 160 ml apă caldă (45 de grade Celsius);
- 6 gălbenușuri;
- 3 ouă la temperatura camerei;
- 120 ml ulei vegetal;
- 50 g zahăr;
- 1 linguriță de sare;
- 550 g făină albă;
- 1 ou (ca să ungi pâinea).
Mod de preparare:
- Dizolvă drojdia în apă, într-un vas încăpător, apoi adaugă gălbenușurile, uleiul, zahărul și sarea și amestecă bine. Cerne circa 400 g făină peste ingrediente pentru a forma un aluat lipicios.
- Pune aluatul pe o suprafață de lucru dată cu făină și amestecă-l cu restul de făină, până devine moale și elastic. Trebuie să îl frămânți circa 10 minute ca să capete consistența dorită. Unge-l cu puțin ulei si lasă-l într-un vas, acoperit cu un prosop umed, până își dublează volumul, circa 1-2 ore.
- Pune aluatul pe suprafața de lucru și lovește-l cu pumnii, apoi împarte-l în 3 porții. Creează cu fiecare bucată de aluat un cilindru de circa 30 cm lungime, apoi împletește cele trei bucăți de aluat. Bate oul cu puțină sare și unge pâinea cu el, ca să devină rumenă și lucioasă după coacere.
- Bagă pâinea cu ou la cuptor, la 190 de grade Celsius, cam 40 de minute, până devine aurie.
Această rețetă este o variațiune a pâinii cu ou tradiționale, care conține miere, nu zahăr, și este cel puțin la fel de gustoasă:
Pâinea cu ou este un produs de panificație de care nu te vei mai sătura! Învață să faci pâine naan și pâinea îngerilor!


