Cum prepari pâinea naan: este cea mai simplă rețetă

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum prepari pâinea naan: este cea mai simplă rețetă
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 11.01.2017

Cuprins

Caracteristici

Pâinea naan este un tip de lipie specifică Asiei Centrale și de Sud, care merge de minune la aproape orice fel de mâncare. Rețeta de față este aromatizată cu usturoi și coriandru și este atât de gustoasă, încât o poți consuma ca gustare sau aperitiv. Rețeta este foarte simplă, așa că mai mult ca sigur acest preparat va deveni unul dintre preferatele tale!

Rețetă de pâine naan

Ingrediente:

  • 250 g făină albă;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1/2 linguriță de praf de copt;
  • 130 ml lapte;
  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • usturoi tăiat feliuțe;
  • coriandru;
  • 1 lingură de unt topit.

Mod de preparare:

  1. Cerne făina, zahărul, sarea și praful de copt într-un castron, iar în altul amestecă laptele și uleiul.

  2. Creează un spațiu în centrul făinei și toarnă amestecul lichid. Amestecă încet aluatul, încorporând făina dinspre margine înspre centru, până obții un aluat moale și flexibil. Frământă-l între 8 și 10 minute, adăugând puțină făină dacă ți se pare prea lipicios.

  3. Pune aluatul într-un vas dat cu puțin ulei sau puțină grăsime, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l într-un loc călduros circa 30 de minute, apoi formează cinci bile de aluat din el.

  4. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează cu hârtie de copt o tavă destul de mare.

  5. Ia un sucitor și întinde fiecare bilă de aluat astfel încât să fie cât mai subțire, fără să se rupă. Presară deasupra coriandrul, usturoiul și untul topit, apoi pune pâinea naan la cuptor și las-o până devine aurie. Se servește caldă.

Pâinea naan este un preparat foarte simplu, dar gustos, care poate înlocui pâinea obișnuită la o masă sau poate deveni gustarea ta preferată.

Descoperă două rețete delicioase: pâinea cu făină integrală și pâinea îngerilor!

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 11.01.2017
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 11.01.2017
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (805 vizite)