Rețete delicioase
Înapoi la

Cum faci cea mai bună supă cremă de conopidă

Cum faci cea mai bună supă cremă de conopidă

Redactor Andreea Baluteanu

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
100
Cum faci cea mai bună supă cremă de conopidă

Caracteristici

Chiar dacă temperaturile de afară sunt încă departe de toamnă, măcar calendarul de pe perete și serile reci ne amintesc totuși că am dat startul celui mai artistic dintre anotimpuri. Și ce fel de mâncare e mai potrivit pentru o rețetă de toamnă timpurile, dacă nu o sumă cremă delicioasă, care îți încălzește sufletul și trupul și îți aduce papilele gustative în al nouălea cer?

Azi îți propunem un preparat sănătos, care îți va lăsa gura apă și care va rămâne preferatul tău în serile de toamnă. E plin de substanțe nutritive și are un gust senzațional! Iată cum să faci cea mai bună supă cremă de conopidă!

Rețetă de toamnă: supă cremă de conopidă delicioasă

Așteptăm cu sufletul la gură să se răcească afară pentru a ne putea bucura în tihnă de supele sufletului nostru. Serile de toamnă savurate la serialul preferat, cu un bol aburind în mână, sunt pur și simplu o alinare pentru sufletul nostru. Mai mult, supele cremă nu sunt doar catifelate și fabulos de bune, dar și sățioase și foarte sănătoase. Azi îți propunem o rețetă demențială de supă cremă de conopidă.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 1 conopidă tăiată în „buchețele” mărunte
  • 1 ceapă mare mărunțită
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov mediu feliat
  • ¼ rădăcină de țelină, mărunțită
  • 1 cartof tăiat în bucăți micuțe
  • 600 ml de zeamă de la supa de legume
  • 500 ml de lapte
  • sare de mare sau piper proaspăt măcinat
  • 100 g de brânză pentru garnitură

Modalitate de preparare:

Supa cremă de conopidă se prepară cât ai zice „e toamnă afară”, un motiv în plus să o adopți în dieta ta, mai ales atunci când nu ai chef să pierzi timp prețios în bucătărie. Iată cum o prepari!

  1. Pune la încălzit ulei într-o tigaie pe foc și călește la foc mic ceapa până ce devine aurie. Adaugă morcovul, rădăcina de țelină și usturoiul și ține pe foc pentru încă 5 minute.
  2. Toarnă conținutul într-o oală și adaugă zeama de la supa de legume (o poți prepara anterior fierbând legume la alegere și o poți depozita în frigider pentru a o adăuga la supe creme, pilafuri sau sosuri), conopida și cartoful și lasă pe foc mediu până ce începe să fiarbă. Din acest moment redu temperatura și gătește până ce toate legumele s-au înmuiat.
  3. Adaugă laptele și ține pe foc până ce începe să fiarbă.
  4. Dă toate legumele prin blender, adăugând și zeama, până ce obții o compoziție cremoasă. Adaugă sare și piper după gust.
  5. Servește supa fierbinte în boluri calde și asezonează cu bucăți de brânză și crutoane.

Să ai poftă bună și o toamnă la fel de delicioasă precum supa noastră cremă de conopidă!

Află și cum să prepari o pâine de conopidă cu usturoi de te lingi pe degete! 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.