Rețete delicioase
Înapoi la

Cum se taie corect un avocado ca să nu te răneşti

Ionelia Olteanu

Avocado se numără printre cele mai apreciate alimente consumate. Motivul este unul destul de simplu. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase, vitamina E, complexul de vitamine B, acid folic şi multe alte substanțe nutritive, cum ar fi fibrele sau potasiul.

Deşi este un fruct gustos, consumat foarte des, se pare că avocado provoacă destul de multe probleme. Principala dificultate o reprezintă tăierea şi curăţarea acestuia. Deşi nu pare un proces prea greu, multe persoane au trecut prin adevărate peripeţii doar pentru că au vrut să aibă parte de o gustare sănătoasă.

avocado

„Mâna de avocado” este un termen care se foloseşte pentru rănirea provocată de cuţitul cu care încerci să îndepărtezi sâmburele din interiorul fructului.

„Numărul persoanelor care au o pasiune pentru avocado este proporţional cu numărul medicilor care se confruntă cu tratarea unor astfel de leziuni’’, mărturiseşte chirurgul plastician Paul Bagulez, directorul Clinicii de Chirurgie Plastică de la Yarm, Cleveland, într-un articol publicat în DailyMail.

Problema care provoacă aceste leziuni este, spune medicul, alunecarea sâmburelui, care are o textură pietroasă. Există ideea cum că ar trebui înfipt cuţitul în sâmbure, dar acest lucru poate provoca tăieturi destul de grave la mână. Pentru că pielea fructului este foarte moale, cuţitele folosite nu sunt atât de ascuţite. Principala cauză este forţa folosită pentru a scoate sâmburele, care cauzează leziuni foarte grave.

Pentru a evita astfel de neplăceri, trebuie să urmezi câteva sfaturi simple atunci când cureţi un avocado.

În primul rând, nu tăia niciodată un avocado ţinându-l în mână. Este important să faci asta pe o suprafaţă stabilă. Pune un şerveţel de bumbac între suprafaţă şi mână, pentru o protecţie ridicată. Pentru a îndepărta sâmburele, este recomandat să folosești o lingură, şi nu un cuţit.

Pentru o imagine mult mai clară asupra modului în care ar trebui să tai un avocado fără a provoca răni grave, urmăreşte-l pe Jamie Oliver, care te învaţă ce trebuie să faci.

Articolul urmator Aperitivul perfect: salata de avocado cu ou și ceapă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.