Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa faci o cafea de cicoare

Cum sa faci o cafea de cicoare

Andreea Gluh, redactor

Pentru multe persoane, cafeaua de dimineata este singura modalitate de a se trezi cu adevarat pentru a-si incepe activitatea in mod normal. Daca faci si tu parte din aceasta categorie, inseamna ca, mai pe scurt spus, fara cafea nu poti functiona. Ce te faci, insa, daca ai probleme de sanatate care nu iti permit sa consumi cafea, cum ar fi hipertensiunea? Desigur, ai putea apela la o varianta fara cofeina a acestei bauturi, insa nimeni nu iti garanteaza ca este, intr-adevar, lipsita de componenta nociva. Ei bine, exista un inlocuitor care, pe langa un gust deosebit, te va ajuta sa iti imbunatatesti si starea de sanatate.

Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum sa faci o cafea de cicoare si de ce ar trebui sa bei acest preparat!

Ce trebuie sa stii despre cafeaua de cicoare

Cicoarea, cunoscuta sub denumirea stiintifica de Cichorium inthybus, este o planta pe care cu siguranta o vezi adesea pe camp sau in gradina, insa nu ii acorzi atentie. Florile ei sunt albastre si sunt inflorite in perioada iulie-octombrie, iar frunzele sunt lanceolate.

Cicoarea are numeroase beneficii pentru sanatatea ta, printre acestea numarandu-se:

- reglarea tranzitului intestinal;

- protectia ficatului, gratie proprietatilor sale de detoxifiere;

- imbunatateste functionarea fierii

- normalizeaza nivelul glicemiei;

- este un bun stimulent al sistemului nervos, fara insa a fi excitant, asa cum este cofeina;

- cicoarea este prietena siluetei tale , ea fiind de mare ajutor in curele de slabire.

Cafeaua de cicoare - inlocuitorul perfect

Daca vrei sa iti prepari o cafea de cicoare, trebuie ca, mai intai, sa achizitionezi aceasta planta de la un magazin cu produse naturiste. O vei gasi sub forma de granule solubile sau de pulbere, asemenea cafelei clasice. Aceasta din urma trebuie preparata dupa cum urmeaza (poti alege varianta preferata):

1. O lingura rasa de cicoare se pune la fiert in 200 ml de apa, pana cand da in primul clocot, dupa care se lasa sa se raceasca si se adauga o lingura de miere. Acest indulcitor natural are rolul de a diminua gustul amar, tipic cicorii. La final, poti adauga, daca doresti, un varf de cutit de scortisoara, pentru un plus de savoare.

2. Pune cicoarea la fiert in 200 ml de lapte, lasa-l sa dea in clocot si asteapta pana se raceste. Daca ti se pare ca bautura este prea amara, poti adauga, si de aceasta data, o lingura de miere.

Consuma si tu o cana de cafea de cicoare in locul unui espresso ori al unui cappuccino si vei observa, in cel mai scurt timp, ce beneficii iti aduce aceasta bautura!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce fel de cafea esti?
Incepe quiz
Ce fel de cafea esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.