Cum se curata ciupercile? Pastrezi coaja sau nu?

Cuprins
Folosite intr-o multime de retete culinare, ciupercile au fost deseori vedetele unor dezbateri aprinse intre gospodine sau bucatari, legate de modul in care se curata. Parerile vor fi intotdeauna impartite in acest caz, asa ca tu esti cea care decide in cele din urma modalitatea folosita in bucataria ta.
Iata cum se curata ciupercile pas cu pas si de ce unii bucatari recomanda sa nu li se indeparteze coaja!
Cum se curata ciupercile pas cu pas
Esti curioasa sa afli cum se curata ciupercile si de ce exista atatea opinii impartite legate de coaja lor? Afla din randurile urmatoare!
Pune ciupercile intr-o sita, apoi indeparteaza-le coditele si pune-le deoparte, in special daca vrei sa le folosesti in preparatul tau culinar.
Curata coaja ciupercilor, avand grija sa nu le strici forma daca vrei sa le umpli cu diferite ingrediente. Trage cu atentie de stratul exterior, apoi repeta operatiunea la fiecare ciuperca in parte.
Spala ciupercile sub jet de apa rece. Verifica daca a mai ramas pamant pe ele, dupa care pune-le pe servetele de hartie.
Indeparteaza cu ajutorul cutitului petele ramase pe ciuperci si clateste-le cu apa daca este cazul.
La polul opus, exista persoane, chiar bucatari-sefi, care sustin cu tarie ca ciupercile nu ar trebui curatate de coaja. Motivul? Se pare ca acest obicei le afecteaza gustul si aroma. Mai mult, unii dintre ei considera ca nu ar trebui nici macar spalate, ci doar curatate de pamant cu o pensula. Insa exista si persoane care imbina cele doua modalitati, adica nu tin ciupercile in apa, ci le curata de pamant cu ajutorul unor prosoape de hartie umezite in apa.
Acum ca ai aflat cum se curata ciupercile si care este,
de fapt, secretul care te ajuta sa obtii un preparat mai gustos, tu esti cea
care decide ce modalitate vei urma de acum incolo. Noi iti recomandam sa le
speli si sa testezi ambele variante (cu coaja si fara), apoi sa iei o decizie
clara.
Sursa foto: wikihow.com


