Curcan cu sos de ciuperci, cea mai bună idee de cină
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 8-10 porții
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Cină
Pentru momentele în care îți dorești o cină deosebită, dar nu ești neapărat dispusă să petreci prea mult timp în bucătărie, există diferite rețete menite să îți demonstreze că gătitul poate fi cu adevărat plăcut. Un exemplu perfect este rețeta de curcan cu sos de ciuperci, ușor de preparat, sănătoasă, delicioasă și, bineînțeles, perfectă atunci când vrei să îți impresionezi prietenii.
Iată cum prepari curcan cu sos de ciuperci!
Ingrediente:
- un piept de curcan dezosat, fără piele
- 2 linguri de unt topit
- 2 linguri de pătrunjel uscat
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de linguriță de tarhon uscat
- un vârf de linguriță de piper
- un borcan de ciuperci tocate
- o jumătate de ceașcă de vin alb
- 2 linguri de amidon de porumb
- un sfert de cană de apă rece
Mod de preparare:
- Pune pieptul într-o tavă încăpătoare. Unge-l bine cu untul topit și presară pe deasupra condimentele.
- Acoperă curcanul cu ciupercile și toarnă vinul alb deasupra. Lasă totul la cuptor timp de 3-4 ore, verificând între timp, la o temperatură de aproximativ 165 de grade Celsius.
- Când acesta este gata, transferă-l pe un platou.
- Separat, amestecă într-o oală mică amidonul de porumb și apa până când obții o compoziție omogenă. Fierbe această compoziție timp de aproximativ două minute, amestecând constant, până când se îngroașă. Felicitări! Tocmai ai obținut un sos perfect pentru preparatul care așteaptă cald pe platou.
Iată și o rețetă video pentru pui cu sos de ciuperci!
Acum știi cum să prepari cel mai bun curcan cu sos de ciuperci, așa că e momentul să îți pui în practică abilitățile de bucătar și să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios!



Surse foto: iStock