Rețete delicioase
Înapoi la

De ce să nu arunci în chiuvetă apa în care fierbi pastele

Alexandra Dragoi

În general, femeile fac în bucătărie exact ce au văzut la mamele sau la bunicile lor. Totuși, anumite obiceiuri nu sunt corecte, sau pot ascunde trucuri de care tu nici măcar nu auzisei. În articolul de mai în jos vorbim tocmai despre unul dintre aceste trucuri destul de puțin cunoscut. 

Așadar, descoperă în rândurile următoare de ce nu trebuie să arunci în chiuvetă apa în care fierbi pastele și vezi, în schimb, ce poți să faci cu ea.

Ce faci cu apa în care fierbi pastele 

paste care fierb

Bucătarii profesioniști cunosc foarte multe trucuri. Trucuri care fac ca mâncarea de la restaurant să nu semene mai deloc cu aceea pregătită de noi acasă - chiar dacă, la prima vedere, folosim aceleași ingrediente. Un exemplu de preparat care nu iese niciodată acasă ca la restaurant... pastele. Punem pariu că nu te-ai fi gândit niciodată că nu o tehnică de excepție conferă un gust spectaculos chiar și celei mai banale rețete de paste ci un extra-ingredient mai mult decât banal - apa în care ai fiert pastele.

Specialiștii spun că apa în care fierbi pastele nu trebuie în nici un caz aruncată în chiuvetă, așa cum fac majoritatea gospodinelor. Acea apă, numită de bucătari ”lichidul auriu”, este un ingredient care schimbă complet gustul pastelor. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta, așa-i? 

Se pare că ”lichidul auriu” se poate transforma într-un minunat sos pentru paste care oferă o savoare unică, savoare ce nu poate fi înlocuită de niciun alt ingredient. Probabil ești curioasă să afli care este explicația. Află mai în jos! 

În timpul procesului de fierbere, se elimină amidonul din paste și se ”murdărește” apa, devine tulbure. Totuși, această apă are un rol important pentru a obține o farfurie de paste cu sos. Dacă amesteci ”lichidul auriu” cu restul ingredientelor pentru sos, printre care și uleiul, vei obține un rezultat omogen, dens, ca gust și ca aspect deopotrivă

În timp ce pentru noi acest lucru este o noutate, bucătari precum Jamie Oliver au dat naștere unor porții de paste inedite și lăudate în toată lumea folosind acest ingredient secret și mai mult decât banal.

Dacă tot am vorbit despre ele, aici găsești cele mai gustoase rețete de paste pe care trebuie să le încerci! 

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator Prăjitura Albinița sau Dulcineea: preparatul cu foi cu miere care îți lasă gura apă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.