Rețete delicioase
Înapoi la

Lava cake: reteta pentru prajitura lava cu ciocolata topita

 Lava cake: reteta pentru prajitura lava cu ciocolata topita

Andreea Gluh, redactor

Daca ciocolata este preferata ta in materie de deserturi, iar retetele traditionale care contin acest ingredient nu-ti mai sunt pe plac, incearca ceva nou: lava cake. Este vorba despre o prajitura delicioasa, care desi este pregatita intr-un timp record, are aspectul si gustul unui desert demn de un restaurant de trei stele Michelin.

Iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura si tu de o asemenea minunatie culinara!

Lava cake: un vulcan savuros din ciocolata

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 15 minute
Timp de asteptare: 30 minute
Timp total:
55 minute
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei: medie

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara patru portii de lava cake sunt urmatoarele:


- 75 de grame de unt;
- 100 de grame de ciocolata neagra;
- doua oua intregi si un galbenus;
- 45 de grame de zahar;
- 45 de grame de faina;
- 30 de grame de pudra de cacao;
- un varf de cutit de sare;
- zahar pudra pentru a o orna.

Prepara lava cake in modul urmator:

Inainte de toate, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, intr-un bol, topeste ciocolata si untul, folosind metoda bain-marie sau cuptorul cu microunde. Intr-un alt vas, amesteca ouale si zaharul, pana cand mixul se omogenizeaza. Toarna peste aceasta compozitie ciocolata si untul, pe care le-ai topit anterior. Adauga faina, sarea si pudra de cacao. Cand compozitia a capatat o textura uniforma, imparte-o in patru portii. Pune-le in vase ceramice si lasa-le la rece vreme de o jumatate de ora. Dupa aceea, folosind metoda bain-marie, coace portiile de prajitura lava. Asadar, ele trebuie puse in cuptor, intr-o tava cu apa, unde vor fi lasate timp de 15 minute.

Cand timpul a trecut, pudreaza-le cu zahar si serveste-le calde, in vasele ceramice sau pe farfurii pentru desert.



Pofta buna!

Lava cake este o prajitura care merita incercata, avand in vedere modalitatea rapida de preparare si finetea gustului.

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.