Budinca de ciocolata fara foc

Descopera cea mai delicioasa reteta de budinca de ciocolata fara foc, pe care vei dori sa o incerci cat mai repede!
Budinca de ciocolata la rece
Unora le place budinca mai groasa, iar altii prefera o varianta mai cremoasa. Partea interesanta la reteta de fata este ca poti alege consistenta budincii, in functie de cat lapte vegetal folosesti.
Timp de preparare: 20 de minute
Portii: 2
Ingrediente:
- 2 avocado medii;
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 60 ml de sirop de artar sau miere (pentru non vegani);
- 3 curmale lasate la inmuiat in apa calda timp de 15 minute, apoi taiate;
- 60 gr de pudra de cacao de calitate;
- 2 lingurite de esenta de vanilie;
- lapte de migdale sau alte versiuni de lapte vegetal (intre 100 si 200 ml, in functie de consistenta pe care o doresti).
Mod de preparare:
1. Adauga ingredientele intr-un blender, in urmatoarea ordine: ulei, curmale, miere, vanilie, jumatate din laptele vegetal, avocado, pudra de cacao.
2. Amesteca totul timp de 2-3 minute. Adauga laptele de migdale putin cat putin, pana cand obtii consistenta dorita (tine minte ca budinca se va mai ingrosa dupa ce o tii la rece).
3. Pune budinca in castronele si las-o la racit cateva ore. Poti sa folosesti fistic pentru a orna acest desert delicios.
Avantajul multor retete vegane este ca folosesc niste ingrediente foarte sanatoase si, in plus, mancarea nu este preparata termic. Aceasta budinca de ciocolata este un desert plin de grasimi sanatoase, iar pudra de cacao ii potenteaza proprietatile benefice.
Sursa: mnn.com


