Budinca de ciocolata fara foc

Budinca de ciocolata fara foc
Redactor Alexa Galgau
Vineri, 31.10.2014

Daca iubesti budinca de ciocolata, este momentul sa incepi sa o pregatesti singura pentru tine si cei mici, deoarece orice desert facut in casa este mai sanatos decat unul din comert. Iar varianta pe care urmeaza sa ti-o prezentam noi este plina de nutrienti si, in plus, iata si cireasa de pe tort: se prepara la rece!

Descopera cea mai delicioasa reteta de budinca de ciocolata fara foc, pe care vei dori sa o incerci cat mai repede!

Budinca de ciocolata la rece

Unora le place budinca mai groasa, iar altii prefera o varianta mai cremoasa. Partea interesanta la reteta de fata este ca poti alege consistenta budincii, in functie de cat lapte vegetal folosesti.

Timp de preparare: 20 de minute
Portii: 2

Ingrediente:

- 2 avocado medii;
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 60 ml de sirop de artar sau miere (pentru non vegani);
- 3 curmale lasate la inmuiat in apa calda timp de 15 minute, apoi taiate;
- 60 gr de pudra de cacao de calitate;
- 2 lingurite de esenta de vanilie;
- lapte de migdale sau alte versiuni de lapte vegetal (intre 100 si 200 ml, in functie de consistenta pe care o doresti).

Mod de preparare:

1. Adauga ingredientele intr-un blender, in urmatoarea ordine: ulei, curmale, miere, vanilie, jumatate din laptele vegetal, avocado, pudra de cacao.

2. Amesteca totul timp de 2-3 minute. Adauga laptele de migdale putin cat putin, pana cand obtii consistenta dorita (tine minte ca budinca se va mai ingrosa dupa ce o tii la rece).

3. Pune budinca in castronele si las-o la racit cateva ore. Poti sa folosesti fistic pentru a orna acest desert delicios.

Avantajul multor retete vegane este ca folosesc niste ingrediente foarte sanatoase si, in plus, mancarea nu este preparata termic. Aceasta budinca de ciocolata este un desert plin de grasimi sanatoase, iar pudra de cacao ii potenteaza proprietatile benefice.

Sursa: mnn.com

Vezi si
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Vineri, 31.10.2014
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Vineri, 31.10.2014
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Vineri, 31.10.2014
Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe