Gustos in orice sezon: cozonac cu cacao si stafide

Gustos in orice sezon: cozonac cu cacao si stafide
Diana Sorescu
Marţi, 20.04.2010

Cuprins

Ce aroma de Craciun aduce cu sine un cozonac cu cacao. Dar eu una nu stau sa vina iarna viitoare, brrr, daca imi e pofta! De obicei, aleg traditionalul cozonac cu cacao si stafide. Asa am facut si de data asta. Iata reteta:

Cozonac cu cacao

Cozonac cacao

Ingrediente:

1 kg faina
30g drojdie
240g unt topit
6-8 oua
0,5 l lapte
250 g zahar
Vanilie
Rom
Stafide
Cacao
Nuci, optional

Mod de preparare:

Pune faina intr-un vas. Topeste untul si lasa-l sa se racoreasca putin. Mixeaza drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte, presara faina peste si lasa totul la loc cald sa creasca.

Separa galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile cu putina sare pana obtii o pasta cremoasa. Cand drojdia a crescut, toarn-o peste faina, apoi adauga laptele fiert si racit, crema de galbenusuri, putin rom si vanilie.

Framanta aluatul pret de 30 de minute, timp in care incorporezi, putin cate putin, toata cantitatea de unt si zahar scrisa in reteta. Amesteca, iar la final adauga si albusurile pufoase. Lasa aluatul sa se odihneasca jumatate de ora. Nu uita sa il invelesti cu un stergar! Cand a crescut, pe un blat, intinde aluatul si modeleaza cozonacii. Pe foile de coca pufoasa presara cacao frecata cu zahar, stafide si nuci.

Cozonac cu cacao

Impleteste cozonacii si aseaza-i in tavile tapetate cu unt si faina. Unge-i cu galbenus batut si da-i la cuptor.

Cozonac cacao

Iata un cozonac cu cacao ca la mama acasa!

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Marţi, 20.04.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
Te crizezi din orice?
Te crizezi din orice?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (10)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe