Rețete delicioase Înapoi la

Cum se prepară cele mai bune bomboane Ferrero Rocher de casă

Miercuri, 14.06.2017
de Mihaela Onofrei
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Cum se prepară cele mai bune bomboane Ferrero Rocher de casă

Caracteristici

Cu toții iubim bomboanele Rocher! Sunt delicioase, crocante și ne răsfață papilele gustative cu un curcubeu de arome și texturi. Avem, pe de o parte, ciocolata fină, care ți se topește în gură, iar alunele măcinate și învelișul crocant de ciocolată oferă un plus de savoare, pe de altă parte. De aceea bomboanele Ferrero Rocher creează o adevărată dependență!

Totuși nu toată lumea își permite să își cumpere aceste bomboane în fiecare zi. Tocmai de aceea această rețetă este atât de prețioasă! Poți face propriile bomboane Ferrero Rocher de casă, într-un timp foarte scurt și cu puține ingrediente. Cei dragi vor fi mai mult decât recunoscători! Poți prepara această rețetă simplă atât în weekend, cât și la evenimente speciale. De asemenea, poți să le faci și cadou. Cu o folie aurie poți avea propriul brand și toată lumea te va aprecia pentru măiestrie și pentru talentul tău de cofetar.

În filmulețul de mai jos vei vedea cum poți prepara și tu acasă propriile bomboane Ferrero Rocher.

Rețetă de bomboane Ferrero Rocher de casă

Ingrediente:

  • 2 căni de alune prăjite
  • ½ cană de cacao pudră
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • ½ linguriță de sare
  • ½ cană de sirop de arțar (merge foarte bine și mierea)
  • 1 cană de ciocolată topită
  • 1 cană de alune mărunțite

Mod de preparare:

  1. Adaugă cele două căni de alune prăjite într-un robot de bucătărie și macină-le până obții o pastă consistentă (aproximativ 2-3 minute).
  2. Adaugă cacao pudră, extractul de vanilie, sarea și siropul de arțar sau mierea și continuă să amesteci ingredientele până încep să se lipească (20 de secunde). Pasta trebuie să fie lipicioasă, nu uscată, iar dacă nu ai obținut acest lucru în 20 de secunde, continuă să amesteci.
  3. Ia câte puțin din pastă și formează biluțe mici, în interiorul cărora trebuie să introduci o alună. După ce ai terminat de modelat toate biluțele, lasă-le la frigider minimum o oră pentru a se întări.
  4. După o oră, scufundă fiecare biluță în ciocolata topită. Cu ajutorul unei furculițe, lasă excesul de ciocolată să se scurgă în castron.
  5. Trece biluțele prin alunele tocate mărunt, rostogolindu-le pe fiecare parte. Așază-le pe o foaie de copt să se usuce.
  6. Înainte de servire trebuie să le lași la frigider cel puțin două ore. Bomboanele Ferrero Rocher, dacă sunt păstrate în frigider, au un termen de valabilitate de aproximativ 3 zile.

Așadar, deși pot părea complicate la prima vedere, bomboanele Ferrero Rocher sunt mai simplu de făcut decât ai fi crezut! Dacă îți plac bomboanele de casă, atunci trebuie neapărat să încerci și rețeta de trufe de cocos fără coacere și cea de bomboane Raffaello.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!