Cum sa faci Profiterol

Ingrediente:
Pentru inghetata:
4 oua
600 ml lapte
100 g zahar
2 esente vanilie
1 ciocolata
6 linguri frisca
Pentru gogosele:
125 ml apa
2 oua
50 g unt
3 linguri faina
sare, zahar
250 ml frisca
Mod de preparare
Pentru inghetata: Dam intr-un clocot laptele cu vanilia apoi il lasam sa se raceasca.
Ouale se bat putin apoi se amesteca cu zaharul, pana acesta se topeste.

Dupa racirea laptelui se adauga compozitia de oua si se amesteca bine.
Impartim compozitia obtinuta in doua parti egale. Una o lasam exact asa cum este iar in cealalta introducem ciocolata data pe razatoare.

Pe rand, fierbem la foc mic compozitiile pana acestea se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu lasa sa se lipeasa de vas.
Dupa ce s-au racit adaugam parti egale de frisca in ele apoi le introducem la congelator pentru cateva ore.
Pentru gogosele: se pune la fiert apa cu untul, iar cand aceasta incepe sa fiarba introducem faina si amestecam foarte bine. Lasam pe foc 1-2 minute, amestecand continuu, pana dispar toate cocoloasele si se obtine o pasta mai groasa. Lasam sa se raceasca.
In pasta obtinuta incorporam ouale pe rand, impreuna cu un praf de zahar si unul de sare.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei sau unt.
Ajutandu-ne de o lingura, formam in tava gogoselele (am pus aproximativ jumatate de lingura), care se baga apoi in cuptor la foc mare pentru 15 minute. Pentru ca ele sa creasca frumos incercati sa nu deschideti deloc cuptorul.


Intre timp putem sa ne ocupam sa batem frisca.
Dupa ce gogoselele s-au racit le umplem cu frisca.
Aranjati inghetata in cupe asa cum va place voua. Poate cu mai multe gogosele, fie cu mai multa inghetata. Deasupra puteti pune un sos de ciocolata sau diverse sosuri de fructe.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.bucatarulamator.ro.


