Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa prepari prajitura cu bulion ca la MasterChef

Cum sa prepari prajitura cu bulion ca la MasterChef

Viorica Ghinea, redactor

Juratii emisiunii MasterChef nu sunt usor de impresionat, iar acest lucru a fost observat de-a lungul timpului de toata lumea. Ei bine, cu siguranta nu se astepta nimeni ca acestia sa fie cuceriti de o prajitura cu bulion, gris si gem de prune. Desi la inceput nu erau tentati sa incerce desertul, dupa aceea au fost cuceriti de gustul si aroma lui, considerandu-l un preparat inedit si delicios.

Iata reteta prajiturii cu bulion numita „Casnica", care a impresionat juratii emisiunii MasterChef!

Timp de pregatire: 30-40 de minute
Timp de gatire: 40 de minute
Timp total: aproximativ 80 de minute
Metoda de preparare: coacere si fierbere
Dificultatea retetei: medie

reteta prajitura cu bulion MasterChef

Ingrediente necesare pentru  prajitura cu bulion

Pentru aluat

15 linguri de ulei;
15 linguri de bulion;
9 linguri de zahar;
1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
1 kg de faina;
un praf de sare;
o sticluta de esenta de rom (35 ml);

Pentru crema

200 ml de lapte ;
800 ml de apa;
200g de unt;
200g de gris;
4 linguri de zahar;
un praf de sare (optional);
800 g de gem de prune;

Pentru caramel (decor)

200 g de zahar;
100 ml de apa;
100 g de zahar farin (pudra) - pentru decor.

Iata cum poti sa prepari prajitura cu bulion

In primul rand, incepi sa pregatesti aluatul pentru foi. Mixeaza zaharul cu uleiul, bulionul si esenta de rom. Amesteca pana obtii o compozitie cu spuma, apoi adauga treptat faina in care ai incorporat bicarbonatul de sodiu si sarea. Vei obtine un aluat elastic, pe care va trebui sa il sectionezi in patru bucati egale. Intinde cele 4 sectiuni, presara faina pe fundul unei tavi si coace-le timp de sapte minute pe fiecare.

Intre timp, prepara si crema pentru prajitura cu bulion. Amesteca apa, laptele si zaharul si pune-le la fiert. Adauga si grisul in ploaie, amestecand bine. Dupa ce este gata, o dai deoparte la rece si adaugi untul atunci cand compozitia este calduta.

Sosul de caramel se prepara foarte usor. Tot ce trebuie sa faci este sa topesti zaharul pe foc, sa adaugi apa si sa continui fierberea pana se formeaza un sos.

Asamblarea prajiturii implica aranjarea pe straturi. Aseaza prima foaie pe un platou sau intr-o tava, intinde jumatate din crema, aseaza a doua foaie, aplica gem peste ea, continua cu a treia foaie, toarna si restul de crema si aranjeaza ultima foaie. Decoreaza cu zahar pudra, iar la servire innobileaza desertul cu sosul de caramel, ornand cat mai interesant farfuria.

Prepara si tu prajitura cu bulion - devenita vedeta la emisiunea MasterChef, si rezultatul te va surprinde cu siguranta. Desi pare un desert clasic, aceasta este pufos, aromat si iti va crea senzatia ca te afli in al noulea cer.

Sursa foto: stirileprotv.ro
Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.