Desert rapid: Tort de cocos si ananas

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Desert rapid: Tort de cocos si ananas
Bianca Geica, redactor DivaHair.ro
Luni, 25.02.2013

Caracteristici

Iata un desert usor si delicios care va fi pe placul familiei tale! Invata sa pregatesti cel mai simplu tort si serveste-l chiar de ziua ta, de 8 martie!

Ingrediente:

- Jumatate lingurita de ghimbir macinat
- 1 cana de felii de ananas
- 1 cana de compot de ananas - pentru insiroparea tortului
- Cirese confiate
- Jumatate de cana de fulgi de cocos

Ingrediente pentru blat:

- 6 oua
- 300 grame faina
- o cana de zahar brun
- un praf de copt

In primul rand, incalzeste cuptorul la 170 grade. Pentru a obtine forma rotunda de tort, este necesar sa folosesti o tava speciala pentru prepararea torturilor.

Unge tava respectiva cu unt si las-o la cuptor timp de 2 minute. Apoi presara putin zahar pe fundul tavii (se va carameliza), ghimbirul si fulgii de cocos, peste care vei aranja feliile de ananas. Plaseaza si cate o cireasa taiata pe jumatate in interiorul fiecarei felii.

Pentru a prepara compozitia de tort trebuie sa freci intai galbenusurile cu zahar. In alt vas amesteca faina cu praful de copt. Apoi adauga acest amestec peste galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga si ele la amestec. 

Toarna blatul obtinut in tava pentru copt si lasa-l la cuptor pret de 40 de minute. Iti poti da seama mai usor daca tortul este gata introducand usor o scobitoare in el. Daca scobitoarea iese curata, atunci poti scoate tortul din cuptor. Lasa-l sa se raceasca 5 minute, dupa care intoarce-l si pune-l pe platou. Insiropeaza-l cu compotul de ananas.

Acest desert se serveste cald, eventual cu putina frisca sau o cupa de inghetata!

Foto: Dashrecipes.com

 

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 25.02.2013
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 25.02.2013
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Luni, 25.02.2013
Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (12)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Mihaela (anonim)
26 februarie 2013 11:11

Nu ar fi rau... dar unde se pune cocosul???

Oana.Zidaru
27 februarie 2013 09:09

Asa cum este scris si in articol: "Apoi presara putin zahar pe fundul tavii (se va carameliza), ghimbirul si fulgii de cocos, peste care vei aranja feliile de ananas."

Ne găsești pe