Desert special de sarbatori: Ananas in caramel de portocale

Desert special de sarbatori: Ananas in caramel de portocale
Oana Zidaru, fost redactor-sef Divahair.ro
Miercuri, 22.12.2010

Ieri am preparat un alt dulce minunat de care m-am indragostit imediat. Nu ma impac eu foarte bine cu ananasul, desi il ador, pentru ca este un fruct acid si imi creeaza ceva probleme daca il mananc crud, dar copt la cuptor intr-un caramel divin de portocale, m-a uns pe suflet.

Noi l-am servit cu iaurt simplu dar merge perfect cu un iaurt de vanilie sau o crema usoara de vanilie sau lapte.

Ananas in caramel de portocale

Ingrediente:

ananas  copt bine

150 gr zahar brun

3 portocale mari (doar sucul)

50 gr unt

1 bastonas de vanilie

1 pahar mic brandy

Curatam ananasul care trebuie sa fie foarte bine copt.

Ananas in caramel de portocale

Ca sa-l curatam mai usor, dupa ce ii taiem ciuful, il asezam in picioare si ii curatam coaja de sus in jos.  Dupa ce l-am curatat,  il tavalim bine bine prin zaharul brun.

Ananas in caramel de portocale

Il asezam intr-o forma impreuna cu sucul celor 3 portocale, zaharul ramas, brandy, un bat de vanilie despicat pe lungime si untul taiat in feliute subtiri.

Ananas in caramel de portocale

Bagam ananasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru o ora, o ora si jumatate.

In tot acest timp, il intoarcem pe toate partile iar daca scade caramelul  mai adaugam putina apa fierbinte sau suc de portocale.

Dupa ce ananasul se inmoaie si se rumeneste frumos iar caramaelul devine dens, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca vreo 5-10 minute.

Il taiem in feliute subtiri si il servim alaturi de iaurt, crema de vanilie sau lapte, sau langa niste deliciosi muffinsi de ciocolata,

Ananas in caramel de portocale

Este un desert rafinat si parfumat, potrivit mesei de Craciun sau Revelion.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/

Vezi si
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Raluca Margean | Miercuri, 22.12.2010
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Miercuri, 22.12.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 22.12.2010
Articolul urmator »
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 25.10.2023
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (20)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Ne găsești pe