Rețete delicioase
Înapoi la

Gogosi cu dulceata - desertul perfect pentru inceputul saptamanii

Gogosi cu dulceata - desertul perfect pentru inceputul saptamanii

Diana Sorescu

Avem pe aici fani ai gogosilor? Daca da, atunci o sa va placa reteta de astazi: gogosi umplute cu dulceata! De care dulceata? De care vrei tu, poate sa fie de caise, de visine, de capsuni, fructe de padure, orice iti place! Iata de ce ai nevoie:

Gogosi cu dulceata

Gogosi cu dulceata

Ingrediente

750 g faina
25 g drojdie
130 ml lapte
50 g zahar
2 oua
O sticluta esenta rom
30 ml ulei
Un varf ce cutit sare
Vanilie
Coaja rasa de lamaie
100 g zahar pudra
500 ml ulei pentru prajit
Dulceata


Mod de preparare:

Intr-un castronel, pune jumatate din cantitatea de lapte si de faina impreuna cu drojdia, acopera cu un pic de faina si lasa la dospit. Intr-un alt vas amesteca restul de lapte, ouale, zaharul, esenta de rom, vanilia, sarea, coaja rasa de lamaie si uleiul si incalzeste-le putin pe foc. Aceasta compozitie se amesteca apoi cu maiaua pe care ai pus-o la dospit mai devreme incepand sa framanti aluatul obtinut pana se incorporeaza toata faina.
Lasa-l sa creasca intr-un loc caldut, la fel ca aluatul de cozonac.

Gogosi cu dulceata

Dupa ce a crescut suficient intinzi pe o planseta, doua foi mai subtiri. Pe una din foi pui dulceata din loc in loc, in asa fel incat dupa ce acoperi cu a doua foaie sa poti taia cu gura unui pahar, o forma rotunda, dulceata fiind in mijlocul fiecarei rondele astfel obtinute.

Gogosile umplute se mai lasa putin sa creasca, apoi se prajesc in uleiul incins. 

Gogosi cu dulceata

Dupa ce se racesc, aseaza gogosile cu dulceata pe un platou si pudreaza-le cu zahar.

Articolul urmator
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Ce zi a saptamanii esti?
Incepe quiz
Ce zi a saptamanii esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (26)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    DOINA (anonim)
    26 februarie 2012 19:07

    Nu mi-a iesit.Nu s-au lipit bine, iar la copt s-au desprins.Care e secretul?