Pufos, delicios, ingenios: gogosi cu mere si pudra de scortisoara

Cuprins
De gogosi cu gem, gogosi simple, cu ciocolata ai mai tot auzit. Dar ce parere ai de niste gogosi cu mere? Suna bine, nu? Si sa vezi ce bune sunt! Reteta e mai jos, iar mie nu-mi ramane decat sa iti urez spor la treaba!
Gogosi cu mere
![]() |
Ingrediente:
250g faina, in plus pentru prelucrat
40g zahar
1 praf de sare
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 ou mic
40g unt topit
21g drojdie (1/2 cubulet)
250g lapte caldut
2 mere rase
grasime pentru prajit
1/2 lingurita praf de scortisoara
50g zahar
Mod de preparare:
1. Cerne faina intr-un castron, fa o adancitura in mijloc si adauga zaharul, sarea si coaja de lamaie. Bate oul si toarna-l, impreuna cu untul, pe marginea fainei. Dizolva drojdia in lapte caldut si amesteca.
2. Adauga laptele cu drojdie la celelalte ingrediente din castron si framanta totul cu spiralele mixerului pana obtii un aluat lipicios. Acopera si lasa-l sa creasca 30 de minute intr-un loc cald.
3. Framanti bine aluatul 5 minute pe o suprafata presarata cu faina, apoi il lasi sa creasca 15 minute. Intinde o foaie de aluat cu grosimea de 12 mm, apoi decupeaza gogosile cu o stanta circulara de biscuiti sau o stanta de gogosi la care s-a scos cercul interior
4. Incinge grasimea intr-o cratita mare. Cand formeaza bule pe o coada de lingura de lemn, e suficient de fierbinte. Prajeste gogosile in grasime pana devin aurii. Scoate-le si pune-le la scurs pe un servet.
5. Dupa prajire si racire, cu ajutorul unui cutit circular bine ascutit taie gogosile si cu un cornet injecteaza amestecul de scortisoara si merele rase. Presara cu zahar si serveste-le calde.
![]() |


