Rețete delicioase
Înapoi la

Incearca o reteta delicioasa: tarta cu zmeura si afine!

Redactor Andreea Baluteanu

Tarta cu zmeura si afine este un desert in egala masura gustos si sanatos. In plus, nu dureaza mult sa il prepari si te ajuta sa castigi inimi de copii si de adulti pe banda rulanta!

Invata cum sa prepari tarta cu zmeura si afine, ca sa iti rasfeti la maxim papilele gustative!

Reteta tarta cu zmeura si afine

Tarta cu zmeura si afine nu este un preparat dificil: nu iti va pune prea tare la incercare calitatile de bucatareasa desavarsita! Cu toate acestea, vei vedea ca rezultatul final iti va castiga usor aprecierea celor din jur, mai ceva ca o mancare sofisticata.



Ingrediente ai nevoie pentru o tarta cu zmeura si afine


Pentru blatul tartei:

• 125 gr unt
• 250 gr faina
• 1 ou mic
• 1 lingura zahar
• sucul de la o jumatate de lamaie
• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
• sare
• coaja de lamaie

Pentru umplutura tartei:

• 2 cani zmeura
• o cana afine
• o lingura unt
• 4 linguri zahar
• o lingura amidon
• un plic zahar vanilat

 

Mod de preparare

Incepe prin a prepara aluatul tartei tale minune, cu zmeura si afine! Amesteca untul, zaharul si sarea, alaturi de oul pe care trebuie sa il bati in prealabil. Stinge bicarbonatul cu o lingura de zeama de lamaie si mixeaza-l in aluat alaturi de faina, varsata treptat, si coaja de lamaie, pana ce vei obtine o compozitie maleabila, cu care sa poti forma apoi o bila de coca. Ca o gospodina priceputa, framanta cu mana aluatul: aminteste-ti cum proceda bunica si ce bine ii ieseau ei prajiturile.

Aluatul astfel obtinut trebuie racit la frigider, nu inainte de a-l proteja de mirosurile neplacute cu ajutorul unei foi de staniol.

Poti trece acum la pregatirea umpluturii tartei cu zmeura si afine. Peste doua linguri de zahar caramelizat, varsa continutul de unt si amesteca pana ce formezi o compozitie uniforma. Include fructele de padure si restul cantitatii de zahar si pune la fiert pentru cateva minute. Iti mai ramane sa adaugi amidonul diluat intr-o lingura de apa si zaharul vanilat, continuand sa fierbi, pana ce compozitia este suficient de groasa pentru a putea fi catalogata drept umplutura.

Desparte aproximativ un sfert din aluatul scos de la rece. Cantitatea ramasa trebuie intinsa pe un blat pe care ai presarat faina, pana ce formezi o foaie neteda, usor mai extinsa decat tava in care vei coace tarta cu zmeura si afine.

Plaseaza aluatul in tava, dupa ce ai uns recipientul cu unt, avand grija ca si peretii tavii sa fie acoperiti, la baza.

Pune la cuptor cateva minute, apoi scoate si adauga umplutura, acoperind partial cu sfertul de aluat oprit, in forma pe o doresti.

Pune din nou la cuptor pana ce tarta cu zmeura si afine este coapta! Pentru un plus de savoare, presara zmeura prospata deasupra!

Cheama-i pe cei dragi si pregateste-te sa auzi numai complimente si multumiri!

Pofta buna!

Surse: retetepapabun.ro, chow.com, allysonkramer.com

Articolul urmator 10 rețete cu zmeură pe care să le încerci

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.