Rețete delicioase
Înapoi la

Inghetata prajita, un desert suprinzator!

Inghetata prajita, un desert suprinzator!

Cristina Tarziu

Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Inghetata prajita, un desert suprinzator!

Caracteristici

Ca orice reteta care se respecta, si inghetata prajita este revendicata de mai multe bucatarii, dintre care cele mai semnificative sunt cea mexicana si cea asiatica. In varianta asiatica, inghetata este prajita intr-o crusta de tempura, un fel de aluat de clatite care are la baza faina de grau (si/sau de orez), amidon de porumb, apa si uneori oua si condimente. Versiunea mexicana propune un alt tip de crusta, realizata din fulgi de porumb, nuci, bucatele mici de fursecuri sau tortillas. Daca mexicanii folosesc de regula inghetata de vanilie, asiaticii recurg si la variante mai exotice, precum inghetata de ceai verde sau de fasole rosie japoneza.
 
Afla si tu secretele prepararii unei inghetate prajite delicioase!
 
  
 

Secretele prepararii inghetatei prajite

In ciuda combinatiei neasteptate de rece si fierbinte, inghetata prajita este un desert foarte versatil, care, odata stapanit, iti va rasfata papilele gustative in multiple combinatii si arome. Poti face crusta in orice fel doresti si poti alege orice tip de inghetata iti place, insa in orice combinatie este esential sa stii ca trebuie sa lucrezi foarte repede si sa respecti cu strictete anumite etape:


1. Inghetata trebuie sa fie tinuta suficient la congelator incat sa devina foarte tare.
2. Dupa ce ai format bilele de inghetata cu ajutorul ustensilei speciale de bucatarie (acea lingura pentru inghetata), trebuie sa le pui din nou la congelator pentru inca cel putin o ora.
3. Dupa ce le-ai trecut prin aluat (cu maximul de viteza la care poti sa lucrezi), pune din nou bilele in congelator pentru inca o ora sau pana au inghetat complet.
4. Bilele de inghetata trebuie prajite in baie de ulei, la temperatura foarte mare.
 
Daca lucrezi rapid si ai rabdare sa treci prin toate aceste etape, vei obtine la final bile de inghetata inca foarte rece in interior, dar cu o crusta fierbinte si crocanta. Acum ca ai regulile de baza, incearca urmatoarea reteta de inghetata prajita.

Inghetata prajita cu o crusta delicioasa de fulgi de porumb si nuci

Ingrediente:


500 g (sau 1000 ml) de inghetata - de vanilie sau orice alta aroma iti place
100 g nuci
100 g de fulgi de porumb
2 oua
2 linguri de zahar
Ulei vegetal pentru prajit

Mod de preparare:

Cu ajutorul lingurii speciale formeaza 4 bile mari de inghetata.

Intr-un bol amesteca fulgii de porumb cu nucile maruntite si trece bilele de inghetata prin acest amestec, apoi pune-le la congelator pentru cel putin o ora sau pana au inghetat complet.

Bate ouale cu zaharul, apoi trece bilele de inghetata prin el, apoi din nou prim amestecul de fulgi de porumb si nuci. Mai lasa-le la congelator pentru inca o ora.

Incinge uleiul bine si prajeste bilele de inghetata, una cate una, in el. Lasa-le pentru aproximativ 30 de secunde-1 minut, cat sa capete o crusta aurie.

Poti servi inghetata prajita cu sos de ciocolata, cu frisca sau sirop de fructe. Doar grabeste-te, ca sa nu se topeasca.

Pofta buna!
 
Incearca si tu aceasta reteta de inghetata prajita si ii vei surprinde placut pe cei dragi cu un desert inedit!
Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Ce fel de inghetata esti?
Incepe quiz
Ce fel de inghetata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.