Rețete delicioase
Înapoi la

Invata cum sa gatesti frantuzeste: prepara rulouri cu crema Buche trop chou!

Redactor Andreea Baluteanu

Francezii sunt recunoscuti ca fiind unii dintre cei mai fini bucatari ai lumii, cu feluri de mancare care iti rasfata papilele gustative! Rulourile cu crema sunt un desert gustos, de dificultate medie, cu care iti vei cuceri oaspetii! Invata cum sa gatesti precum francezii si pregateste un Bûche 'trop chou'  formidabil!

Reteta rulouri cu crema Bûche 'trop chou'




Rulourile cu crema sunt un desert care asociaza caramelul si foietajul, perfect pentru toamna, pentru 4 - 6 persoane. Formula de rulou, traditionala in gastronomia franceza, iti va crea faima de gazda cosmopolita.

Rulourile cu crema
vor fi gata in aproximativ o ora si jumatate, iar dupa inca patru de pastrare la frigider, vei putea sa le afisezi cu toata mandria!

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru rulouri cu crema Bûche 'trop chou':

Pentru crema:
- 400 ml de lapte;
- o pastaie de vanilie;
- 1 ou intreg + 2 galbenusuri;
- 90 g de zahar pudra;
- 40 g de faina;
- 120 g de unt moale.

Pentru foietaj:
- 200 ml de lapte;
- o lingurita de zahar pudra;
- 90 g de unt;
- 150 g de faina;
- 4 oua mari + 1 galbenus.

Pentru caramel:

- 100 g de zahar pudra;
- 50 ml de apa.

Cum sa prepari rulourile cu crema

Incepe prin a pregati crema pentru rulouri. Da pe razatoare pastaia de vanilie si fierbe-o cu laptele. Intre timp, bate cu telul oul intreg si cele doua galbenusuri, adaugand treptat zaharul si faina, pana ce vei obtine un mix omogen. Toarna laptele fiert si vanilia peste amestecul obtinut si incalzeste la foc mic, timp de 3 minute, amestecand continuu. Dupa ce crema s-a racit, adauga untul, taiat in bucatele mici, si pune-le impreuna la frigider, pentru minimum 4 ore, pana se intaresc.

Ca sa pregatesti foietajul pentru rulourile cu crema, preincalzeste cuptorul la 180 °C. Fierbe laptele alaturi de zahar si de untul taiat in bucati si adauga faina treptat, lasand la foc mediu timp de 3 minute, pentru ca apa in exces sa se evapore, si amestecand continuu. Dupa ce s-a racit, poti adauga cele 4 oua, unul cate unul. Acopera tava in care vei coace foietajul cu hartie pergamentata si formeaza, cu ajutorul unui pos, rulouri de 20 de cm lungime, peste care vei intinde galbenusul de ou. Baga-le la cuptor timp de 20 de minute, avand grija sa nu deschizi usa cuptorului in acest interval. Dupa ce s-au racit si format rulourile, taie-le cu delicatete capetele si introdu crema cu ajutorul posului. Lipeste mini rulourile intre ele, folosindu-te tot de crema si pune-le la frigider.

Desertul tau rulouri cu crema Bûche  'trop chou' este aproape gata. Mai ai de pregatit caramelul, iar bucataria franceza isi va dezvalui inca un secret pentru tine. Topeste zaharul cu apa pana ce obtii caramelul si raceste fundul recipientului scufundandu-l in apa rece. Toarna caramelul peste rulouri si pastreaza la loc ferit, pana in momentul servirii.

Pofta buna!


Surse: cuisine.larousse.fr, lapopottedemanue.com

Articolul urmator Caisata de casă sau lichiorul de caise: vezi cum se prepară delicioasa băutură

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.