Panna cotta cu zmeura: rasfata-te cu un desert italian

Panna cotta cu zmeura: rasfata-te cu un desert italian
Viorica Ghinea, redactor
Miercuri, 23.07.2014

Cuprins

Un desert rafinat si racoritor este alegerea ideala pentru vara, iar daca il innobilam cu fructe de sezon, totul se transforma intr-o dulce poveste estivala. Panna cotta, unul dintre cele mai populare deserturi italiene, raspunde cu brio acestor provocari gastronomice, astfel ca a venit momentul sa te rasfeti cu un deliciu fin cu zmeura.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 5 minute
Timp de asteptare:
minimum doua ore
Timp total:20 de minute plus timpul de asteptare
Cantitate:
4-6 portii
Dificultatea retetei: redusa

panna cotta

Ingrediente pentru panna cotta cu zmeura

- 350 ml de lapte;
- 4 foi de gelatina (aproape un pliculet, avand in vedere ca 6 foi de gelatina corespund cu un plic de gelatina granule);
- 300 g de zmeura;
- 50 g de creme fraiche (o poti inlocui cu smantana dulce si groasa);
- 5-7 linguri de zahar tos sau pudra (in functie de preferinte).

Iata cum poti sa prepari panna cotta cu zmeura

Pune foile de gelatina intr-un bol, toarna apa rece peste ele astfel incat le acoperi, apoi lasa-le 5 minute, pana se inmoaie. Intre timp, pune laptele la incalzit intr-un recipient. Scoate foile de gelatina din apa, scurgandu-le bine, apoi introdu-le in lapte pana se dizolva. Lasa laptele sa se raceasca putin.

Pune jumatate din cantitatea de zmeura intr-o sita si prepara un piure folosindu-te de o lingura. Amesteca pasta obtinuta cu creme fraiche si 2-3 linguri de zahar, indepartand semintele si alte impuritati ale fructelor. Pune o cantitate mica de lapte rece, amesteca pana se omogenizeaza, apoi toarna si restul compozitiei.

Ia 4-6 boluri de metal sau ramekins (in functie de marimea lor). Toarna compozitia in ele si introdu-le in frigider pana se incheaga. Poti sa le tii cateva ore sau sa le lasi chiar peste noapte.

La servire nu trebuie decat sa rastorni continutul formelor pe o farfurie si sa prepari pe loc si cealalta jumatate de fructe. Le faci piure, le amesteci cu cateva linguri de zahar si decorezi panna cotta cu pasta obtinuta. Daca nu te incanta sa folosesti zmeura, poti sa pui si alte fructe de vara sau diferite topping-uri delicioase.

Desi reteta de panna cotta este simpla, nimeni nu va putea sa spuna ca nu esti o experta in bucatarie. Incearca si tu acest desert usor si rafinat in aceasta vara.
Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 23.07.2014
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Miercuri, 23.07.2014
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 23.07.2014
Articolul urmator »
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Raluca Margean | Vineri, 29.03.2024
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Ne găsești pe