Rețete delicioase
Înapoi la

Pasca cu branza si smantana: un preparat traditional pentru masa de Paste

Pasca cu branza si smantana: un preparat traditional pentru masa de Paste

Redactor Alexa Galgau

Dupa atata vreme in care variatia meniului ne-a fost redusa drastic din cauza perioadei de post, gandul la preparatele delicioase de Paste ne face sa visam cu ochii deschisi. Pentru ca mai este foarte putin pana la aceasta sarbatoare, iti prezentam o reteta de pasca cu branza si smantana, un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste.

Cum sa prepari pasca cu branza si smantana

Aceasta varianta de pasca se aseamana foarte mult cu un cheesecake si este cel putin la fel de gustoasa. In plus, este si usor de preparat, asa ca nu o sa iti dea batai de cap, ba chiar o sa iti faca placere, in special cand o sa gusti rezultatul!

Ingrediente pentru pasca cu branza si smantana

Pentru aluat:
- 200 de grame de faina;
- 150 de grame de unt;
- 70 de grame de zahar;
- 2 galbenusuri;
- esenta de vanilie;
- coaja de lamaie (optional).

 

Pentru umplutura:
- 500 de grame de smantana cu 20% grasime;
- 500 de grame branza fina de vaci;
-10 galbenusuri;
-10 albusuri batute spuma, pana cand aceasta se intareste;
-4 linguri de gris;
-9 linguri de faina;
-stafide lasate la inmuiat in rom (peste noapte);
-10 linguri de zahar si 2 linguri zahar vanilat.

Cum sa prepari pasca cu branza si smantana:

1. Pentru aluat, amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, apoi adauga galbenusurile. Cerne faina peste compozitia creata, adauga aromele si amesteca bine. Intinde aluatul rezultat intr-o forma de tort cu dimensiunea de 30x20 cm.

2. Pentru crema de branza, amesteca bine smantana cu branza de vaci, apoi adauga galbenusurile, zaharul si aromele, mixand pana obtii o compozitie fina.

3. Adauga faina si amesteca de sus in jos, nu cu miscari circulare.

4. Adauga albusurile batute, grisul si stafidele si amesteca la fel ca inainte, incet, pana cand se incorporeaza in crema.

5. Pune umplutura in foaie si las-o la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatura de 180 grade Celsius.

Pofta buna! 

Cu ocazia sarbatorilor de Paste, mai ales dupa o perioada lunga in care ai consumat numai preparate de post, iti poti permite sa te rasfeti cu cateva feluri de mancare traditionale, precum aceasta pasca cu branza si smantana care iti va incanta papilele gustative. Afla si retetele pentru pasca din aluat de cozonac si pentru traditionalul cozonac cu nuca ,un alt preparat cu care poti sa intri in spiritul sarbatorilor pascale.

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Te paste o depresie de Craciun?
Incepe quiz
Te paste o depresie de Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.