Rețete delicioase Înapoi la

Prăjitura Praga, un deliciu cu ciocolată cum n-ai mai mâncat!

Luni, 05.12.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prăjitura Praga, un deliciu cu ciocolată cum n-ai mai mâncat!

Caracteristici

Ai poftă de un desert cu ciocolată? Era o întrebare retorică, pentru că știm deja răspunsul. Dacă ți-ai propus să încerci cât mai multe deserturi divine cu cacao, atunci trebuie să treci neapărat pe listă prăjitura Praga, o minunăție care îți va răsfăța papilele gustative!

Prăjitura Praga

Ingrediente: 

  • 180 g făină;
  • 60 g pudră de cacao;
  • 2 linguri de cafea instant;
  • 8 albușuri;
  • 5 gălbenușuri;
  • 2 lingurițe de praf de copt;
  • 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • puțină sare;
  • 250 g zahăr;
  • 180 ml apă;
  • 60 ml ulei;
  • 400 g unt la temperatura camerei;
  • 8 linguri de lapte condensat;
  • 5 gălbenușuri (pentru cremă);
  • 80 ml apă (pentru cremă);
  • 90 g fulgi de ciocolată;
  • 200 g cremă ganache.

Mod de preparare:

  1. Amestecă pudra de cacao cu cafeaua instant, apoi adaugă apa călduță și amestecă până se combină ingredientele. 

  2. Bate 5 gălbenușuri cu zahărul până obții o cremă fină, ușoară, apoi adaugă uleiul la acest amestec și mixul de cacao și cafea, treptat, amestecând încontinuu. 

  3. Amestecă făina cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu. Împarte făina în trei porții și adaugă-le pe rând la amestecul de cacao, omogenizând bine crema de fiecare dată, pentru a obține un aluat fin. 

  4. Pune albușurile într-un vas de metal, adaugă puțină sare, apoi bate-le spumă tare, astfel încât să nu mai curgă din vas când îl întorci cu gura în jos. Adaugă albușul la aluat, prin împăturire, astfel încât să obții un aluat cât mai aerat. Amestecă până se omogenizează, cu mișcări de sus în jos. 

  5. Pune aluatul într-o tavă de copt rotundă, de 20 cm, și lasă-l la cuptor cam 50 de minute, la 150 de grade Celsius. În timp ce se coace, în special în primele 30 de minute, nu deschide ușa cuptorului, ca să nu se lase blatul. 

  6. După ce se răcește blatul, taie-l în 4 straturi subțiri (ca să îți fie mai ușor, congelează-l înainte și taie-l cu un cuțit mare, foarte ascuțit). Întinde pe fiecare blat smântână lichidă, ca să se îmbibe cu ea. 

  7. Pentru a face crema, bate gălbenușurile, adaugă peste ele apa și laptele condensat și amestecă până se omogenizează. Pune crema pe foc foarte mic și amestecă încontinuu, până se îngroașă (nu trebuie să dea în fiert). 

  8. Ia crema de pe foc și adaugă în ea fulgii de ciocolată, lasă-i la topit câteva minute și amestecă bine. Lasă crema să se răcească. 

  9. Într-un vas separat, amestecă untul până devine cremos, apoi adaugă peste el crema de mai devreme. Pune crema între blaturi, dar mai păstrează puțină și pentru a acoperi tortul. Acoperă tortul cu ganache și lasă-l la rece!

Așteptăm să ne spui ce părere ai despre prăjitura Praga, o minune cu ciocolată!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!