Rețete delicioase
Înapoi la

Vrei ceva gustos? Incearca prajitura cu budinca de vanilie

Vrei ceva gustos? Incearca prajitura cu budinca de vanilie

Diana Sorescu

Prajitura cu budinca seamana pe undeva cu pascuta, doar ca in loc de branza de vaci o sa pui crema de vanilie. Optional, poti sa adaugi si stafide. Un desert foarte bun, pe care merita sa il pregatesti!

Prajitura cu budinca de vanilie

Prajitura cu budinca

Ingrediente:

8 oua
8 linguri de faina
8 linguri de ulei
8 linguri de zahar
Un praf de sare
500 ml lapte
seminte de vanilie
5 g?lbenu?uri de ou
120 g zahar
75 g faina
un praf de sare

Mod de preparare:

O sa incepem cu prepararea unui baze pandispan. Asadar, separa albusurile de galbenusuri si plaseaza-le in doua castroane mari. Peste albusuri presara praful de sare si, cu ajutorul unui mixer, bate-le bine, bine pana cand se formeaza norisori de spuma. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amesteca cele 8 galbenusuri, 8 linguri de ulei, 8 linguri de zahar si 8 linguri de faina. La final adauga in crema rezultata semintele de vanilie.

Urmatorul pas este sa incorporezi cele doua mixturi. Peste crema, adauga norisorii de spuma. Compozitia rezultata trece intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina si lasata la cuptor 40 de minute.

Prajitura cu budinca

Aceasta se prepara cam asa: fierbi laptele cu zaharul, sarea si semintele de vanilie . Opresti un polonic de lichid aromat pe care il mixezi cu faina si galbenusurile. Crema aceasta trebuie incorporata in laptele fiert, amestecand continuu. Daca vrei, poti sa pui in budinca si stafide.

Aseaza crema peste pandispan si lasa prajitura cu budinca la rece timp de 3 ore. Serveste-o alaturi de fructe proaspete sau sirop de caramel.

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (47)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Aghinitei Maria (anonim)
    18 martie 2013 03:03

    Puna si apetisanta. Am sa-o incerc !