Vrei ceva gustos? Incearca prajitura cu budinca de vanilie

Vrei ceva gustos? Incearca prajitura cu budinca de vanilie
Diana Sorescu
Marţi, 20.04.2010

Cuprins

Prajitura cu budinca seamana pe undeva cu pascuta, doar ca in loc de branza de vaci o sa pui crema de vanilie. Optional, poti sa adaugi si stafide. Un desert foarte bun, pe care merita sa il pregatesti!

Prajitura cu budinca de vanilie

Prajitura cu budinca

Ingrediente:

8 oua
8 linguri de faina
8 linguri de ulei
8 linguri de zahar
Un praf de sare
500 ml lapte
seminte de vanilie
5 g?lbenu?uri de ou
120 g zahar
75 g faina
un praf de sare

Mod de preparare:

O sa incepem cu prepararea unui baze pandispan. Asadar, separa albusurile de galbenusuri si plaseaza-le in doua castroane mari. Peste albusuri presara praful de sare si, cu ajutorul unui mixer, bate-le bine, bine pana cand se formeaza norisori de spuma. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amesteca cele 8 galbenusuri, 8 linguri de ulei, 8 linguri de zahar si 8 linguri de faina. La final adauga in crema rezultata semintele de vanilie.

Urmatorul pas este sa incorporezi cele doua mixturi. Peste crema, adauga norisorii de spuma. Compozitia rezultata trece intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina si lasata la cuptor 40 de minute.

Prajitura cu budinca

Aceasta se prepara cam asa: fierbi laptele cu zaharul, sarea si semintele de vanilie . Opresti un polonic de lichid aromat pe care il mixezi cu faina si galbenusurile. Crema aceasta trebuie incorporata in laptele fiert, amestecand continuu. Daca vrei, poti sa pui in budinca si stafide.

Aseaza crema peste pandispan si lasa prajitura cu budinca la rece timp de 3 ore. Serveste-o alaturi de fructe proaspete sau sirop de caramel.

Articolul urmator »
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (47)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Aghinitei Maria (anonim)
18 martie 2013 03:03

Puna si apetisanta. Am sa-o incerc !

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (155 vizite)