Prajitura cabana, reteta care nu trebuie sa iti lipseasca de pe lista
Cuprins
Atunci cand vrei sa pregatesti un desert simplu, dar in acelasi timp interesant, categoric trebuie sa treci pe lista ta prajitura cabana. Ea iti poate imbogati cu succes aspectul meselor festive, dar este perfecta si pentru zilele in care vrei sa te rasfeti cu un preparat deosebit.
Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru prajitura cabana si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a o prepara!
Sursa foto: bakers-corner.com.au
Ingrediente necesare pentru prajitura cabana
Pentru foi:
- 600 g de faina;
- 250 g de zahar;
- 100 g de unt (poti sa pui si mai putin, in functie de cum iese compozitia);
- 3 linguri de miere;
- 4 linguri de lapte;
- un ou mai mare;
- doua linguri de cacao;
- un plic de praf de copt.
Pentru crema:
- 3 pachete de budinca de vanilie;
- 250 g de zahar;
- o fiola de esenta de vanilie;
- 850 ml de lapte;
- doua pachete de unt.
Pentru glazura:
- doua ciocolate simple;
- cateva linguri de lapte;
- putin unt ori ulei.
Cum prepari prajitura cabana
Pentru inceput, pregateste foile pentru prajitura cabana. Amesteca faina, zaharul si untul intr-un bol. Dupa aceea, adauga oul, mierea, laptele si praful de copt. Continua sa amesteci pana cand obtii un aluat omogen. Urmatorul pas este sa imparti aluatul in doua. In prima jumatate trebuie sa adaugi cacaoa si sa amesteci bine, dupa care sa o imparti in 12 bile. Din fiecare bila vei face un betisor pe care il vei aseza pe tava pregatita cu hartie de copt. Betisoarele trebuie sa fie cam de marimea tavii. Introdu recipientul respectiv in cuptor si verifica preparatul dupa o jumatate de ora.
Intre timp, formeaza doua foi din jumatatea de aluat fara cacao, pe care le vei coace pe dosul tavii. Imediat dupa ce scoti tavile din cuptor, taie foile in trei fasii (pe lungime), astfel incat cea din mijloc sa fie putin mai lata decat cele laterale. Desfa cu grija fasiile de pe dosul tavii si pune-le pe un blat de lemn.
Urmeaza pregatirea cremei pentru prajitura cabana. Pune budinca de vanilie intr-un vas, apoi adauga zaharul si laptele rece treptat. Ca sa se ingroase, pune compozitia obtinuta pe foc. Dupa ce este gata, las-o la racit, apoi adauga esenta de vanilie si untul si amesteca pana cand se omogenizeaza.
Ai nevoie de o tava pentru asamblarea prajiturii cabana. Pune o fasie mai lata dedesubt (baza cabanei), apoi intinde crema peste ea si aranjeaza trei betisoare unul langa altul. Adauga inca un strat de crema peste ele, apoi inca doua betisoare, din nou crema si doar un betisor in varf. Adauga crema din nou atat deasupra, cat si pe laterale, apoi pune fasiile mai inguste, astfel incat sa obtii un „acoperis”. Urmeaza aceiasi pasi pentru ingredientele ramase. La final, vei obtine doua cabane.
Pregateste si glazura pentru acest desert. Topeste ciocolata la bain-marie, apoi adauga laptele si untul ori uleiul (la final). Toarna glazura peste cele doua cabane, apoi introdu tava in frigider pentru cateva ore.
Daca vrei sa simplifici procesul de preparare, redu cantitatile de ingrediente si inlocuieste fasiile pentru baza si lateralele cabanei cu foi de napolitana din comert.
Nu rata prajitura cabana! Este atat de usor sa ii
impresionezi pe cei dragi cu ajutorul ei incat ar fi pacat sa nu o prepari.
Incearca si prajitura Carpati, o reteta asemanatoare cu cea prezentata mai sus!