Prajitura cu biscuiti de post
Cuprins
Prajitura cu biscuiti de post este o solutie rapida si sigura pentru aceasta perioada, deoarece reprezinta un desert hranitor si gustos. Punctul forte al acestei retete este ca nu necesita preparare la foc. Exceptia o reprezinta glazura din ciocolata de post, care trebuie topita. Insa, in functie de preferinte, se poate renunta la ea.
Timp total de preparare: 30 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Sursa foto: yamariedolcibonta.blogspot.com
Ingrediente necesare
- 500 g de biscuiti simpli
- 150 g de zahar
- 500 g de rahat
- 50 g de stafide
- 100 g de nuca
- 150 ml de rom
- 1-2 pliculete de zahar vanilat
- 150 ml de apa
- 50 g de cacao
Pentru glazura:
- 100 g de ciocolata de post
Iata cum se prepara prajitura cu biscuiti de post
Pentru inceput, se pregatesc ingredientele. Biscuitii se rup cu mana in bucati de dimensiuni potrivite. Stafidele se pun la inmuiat in 150 ml de rom, nucile se taie marunt, iar rahatul se taie in cubulete.
Al doilea pas este prepararea siropului pentru prajitura cu biscuiti, de post. Tot ce trebuie sa faci este sa pui apa intr-un recipient, sa adaugi zaharul tos si pliculetele de zahar vanilat. Amesteca pana incep cristalele sa se topeasca. Apoi adauga peste siropul obtinut si celelalte ingrediente: cacaua, rahatul, nucile si stafidele. La final se pun si bucatile de biscuiti si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele.
Toarna si aranjeaza compozitia intr-un recipient in care ai intins folie de aluminiu. Intre timp, topeste ciocolata de post la bain-marie si toarn-o deasupra prajiturii cu biscuiti. Lasa desertul la frigider, timp de 3-4 ore.
Nutritie
Specialistii sustin ca o prajitura servita la micul dejun te va ajuta sa tii in frau pofta de dulce pe parcursul zilei. Si explicatia este simpla - metabolismul functioneaza mai bine dimineata, iar caloriile vor asigura energie organismului. Astfel, acestea vor fi arse in timpul zilei, iar kilogramele nu se vor mai depune. Dupa o asemenea veste te poti bucura linistita de o prajitura cu biscuiti de post.
Pofta buna!