Rețete delicioase
Înapoi la

Prajitura cu capsuni si iaurt la rece: un deliciu fara coacere

Redactor Alexa Galgau

Capsunile au inceput sa apara apetisante prin magazine si la piata, iar de savurat, le putem savura in infinite moduri - ca atare, cu zahar, cu frisca, in smoothie-uri, in creme etc. Sa nu uitam, insa, ca o prajitura racoritoare, cu iaurt si capsuni, ne poate face ziua mai buna. Pentru ca este din ce in ce mai cald afara, am ales sa iti prezentam astazi o reteta care nu necesita coacere!

Iata cum sa faci o prajitura cu iaurt si capsuni absolut delicioasa!

Prajitura cu capsuni si iaurt

Ingrediente

Pentru blatul crocant:

- 75 g de migdale rumenite, macinate fin;

- 162 g de napolitane cu crema de ciocolata;

- 28 g de zahar pudra;

- 100 g de unt nesarat, topit.

 

Pentru crema de iaurt:

-  4 foi de gelatina;

- 60 ml de lapte integral;

- 454 g de iaurt grecesc cremos, 9 % grasime (cu tot cu zer);

- 125 g de zahar pudra;

- 1 lingurita de esenta de vanilie;

- 237 ml de frisca lichida.

 

Pentru prajitura:

- capsuni proaspete;

- frisca pentru decor (optional);

- forme din ciocolata pentru decor (optional).

 

Ustensile:

- folie de silicon pentru copt;

- hartie de copt;

- 6 inele pentru copt de 7.62 cm x 7.62.

 

Mod de preparare

Te vei ocupa in primul rand de blatul crocant din napolitane, asemanator cu cel pentru cheesecake. 

1. Pune folia de silicon pe o hartie de copt, apoi decupeaza din alta bucata de hartie niste fasii cu dimensiunile 25.4 cm si 10 cm. Pune inelele pe folia de silicon si apoi tapeteaza-le cu fasiile decupate mai devreme, securizandu-le cu banda adeziva. 

2. Intr-un robot de bucatarie, macina migdalele pana obtii un praf fin, apoi pune-le intr-un vas mic.

3. Ia napolitanele si pune-le in robotul de bucatarie, macinandu-le pana cand obtii tot o compozitie fina. Adauga migdalele si zaharul peste napolitane si proceseaza compozitia pana devine omogena. 

4. Adauga untul topit si amesteca totul pana se inmoaie aluatul. 

5. Imparte blatul in portii egale la baza inelelor de copt (aproximativ 2 linguri in fiecare forma). Folosind fundul unui pahar, preseaza si niveleaza suprafata aluatului. 

6. Pune blatul la frigider timp de o ora. 

Urmeaza, apoi, crema de iaurt:

1. Pune foile de gelatina intr-un castron cu apa rece si lasa-le la inmuiat timp de 10 minute. 

2. Intr-o tigaie mica, incalzeste laptele pana devine fierbinte, dar nu intr-atat incat sa dea in clocot. Ia-l de pe foc, apoi scoate foile de gelatina din apa, stoarce-le si adauga-la in laptele cald, amestecand pana cand se dizolva. Lasa amestecul la racit. 

3. Pune iaurtul intr-un vas mediu, apoi, folosind o sita fina, presara zaharul pudra peste acesta si amesteca bine cu o lingura, pana este incorporat. Adauga esenta de vanilie si amesteca din nou. Adauga laptele cu gelatina la aceasta compozitie, strecurandu-l printr-o bucata de tifon si amestecand bine apoi. 

4. Bate frisca lichida cu un mixer, pe viteza medie, pana devine dura, apoi adaug-o in crema de iaurt in trei serii.  Dupa ce amesteci bine, pune crema deoparte. 

Intr-un final, nu-ti ramane decat sa asamblezi delicioasa prajitura cu capsuni si iaurt:

1. Scoate inelele cu blatul din frigider. 

2. Taie capsunile in jumatati, apoi lipeste-le de hartie de copt cu care ai tapetat inelele. In aceasta etapa, trebuie sa ai rabdarea sa aranjezi capsunile corect, pentru ca la final sa arate exceptional. 

3. Ia crema de iaurt si adaug-o peste blat si peste capsuni cu ajutorul unei linguri, cam pana la jumatatea inelelor, fix deasupra capsunilor. 

4. Adauga un strat de capsuni peste crema.

5. Continua sa umpli formele cu crema de iaurt pana ajungi la marginea hartiei de copt cu care ai tapetat inelele. Acopera prajiturile cu folie alimentara si lasa-le la racit intre 4 si 6 ore. Este important sa le acoperi, pentru ca altfel vor imprumuta diverse mirosuri din frigider, ceea ce nu este tocmai apetisant. 

6. Scoate hartia de copt din inele si desfa-le si pe acestea din urma. Pune prajiturile pe un platou, decorandu-le cu frisca si forme de ciocolata (afla de AICI cum sa le faci).

Pofta buna!

Chiar daca ti se pare ca sunt destul de multi pasi de urmat pentru a face aceasta prajitura cu capsuni si iaurt, trebuie sa recunosti ca este mult mai tentanta ideea de a obtine un desert fara coacere acum, cand au venit caldurile!

Sursa foto si reteta: gracessweetlife.com

Articolul urmator Prăjitura Albinița sau Dulcineea: preparatul cu foi cu miere care îți lasă gura apă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.