Prajitura cu mere si bezea

Prajitura pe care v-o prezint astazi am descoperit-o in caietelul de dulciuri al mamei. Am decis sa incerc sa o fac pentru ca reprezenta o combinatie gusturi nemaincercate pana acum. Recunosc ca am avut si ceva emotii, gandindu-ma ca este posibil sa nu iasa bine, dar temerile mele au fost zadarnice.
6-7 mere
530 g zahara
300 g faina
5 oua
160 ml ulei
120 ml apa clocotita
1 praf de copt
1 plic drojdie instant
100 g alune nesarate
1 esenta rom
Mod de preparare
*Merele se spala, se decojesc si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu 100 g zahar si se pun la calit.

* Introducem tava in cuptorul incins pentru apox 25-30 minute.
* Intre timp pregatim bezeaua (ca la reteta de negresa)
*Cand prajitura este gata, scoatem tava din cuptor, punem bezeaua deasupra si putem orna cu restul de alune.Introducem din nou la cuptor pentru 2-3 minute.


Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro.


