Prajitura cu miere: incearca o reteta indiana

Am trecut in revista, pana acum, prajituri cu specific american si grecesc. Ce zici si de o prajitura cu miere de albine direct de pe taramuri indiene? Eu zic sa incerci, este foarte simplu de preparat si merge servita ca atare sau alaturi de o cana cu capuccino. E timpul pentru reteta de prajitura cu miere!
![]() |
Ingrediente:
• O cana cu miere de albine
• O cana cu sirop de mere (se gaseste la supermarketuri)
• 3 oua
• O lingura cu praf de scortisoara
• ½ cana cu migdale maruntite
• ½ lingura cu nuci sfaramate
• 2 cani cu faina
• O lingura cu praf de copt
• O cana cu cafea
Mod de preparare:
Amesteca mierea, siropul de mere si ouale intr-un bol.
Intr-un castron separat, combina faina, scortisoara, migdalele, nucile si praful de copt, dupa care amesteca cele doua mixuri. Nu uita sa picuri si cafeaua si sa le incorporezi cu grija, pana obtii o pasta cremoasa.
Aseaza aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasa totul la cuptorul incins la 160 C, pentru aproximativ o ora.
Serveste delicioasa prajitura cu miere acompaniata de un pahar cu lapte sau capuccino. Prajitura cu miere de albine cu specific indian este extrem de simpla, iar ingredientele sunt ieftine. Incearca!


